Visszavonulás.

2012.05.20. 17:53

Egy jó könyvvel a kezemben leülök az udvar hűvösébe, halmozva az élvezeteket. A fejem fölött, az udvari lugas gerendáján egy rozsdafarkú fészke lapul, belőle négy kis sárga száj tátog, élelmet várva. Először a nőstény jelenik meg egy bogárral a csőrében, de amikor észrevesz, a közeli kerítés tetejére száll és izgatottan kattog, csetteg, mintha metszőollóval dolgozna valaki a közelben. Nem mozdulok, hogy ne zavarjam, ettől mintha egy kicsit megnyugodna, egyre közelebb rebben, majd villámgyorsan a fészekhez  száll, ahol egy nagy sárga  szájban azonnal eltűnik a bogár.A testesebb hím is vacsorával a csőrében érkezik. Nem tetszem neki, ennek hangot is ad, a farkával nagyokat billent és csetteg szüntelenül. Félénkebb, mint a nőstény, vagy csak óvatosabb. Nem lesz ez így jó - ebből nekem nem lesz olvasás, nekik meg önfeledt etetés. 

Visszavonulok, olvasni bárhol lehet, a madárkáim meg hadd tegyék dolgukat. Nagy szüksége van a kertemnek ezekre a szorgalmas rovarpusztítókra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr954527760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.05.21. 05:43:29

Tesó!
Nálam a garázs automata kapunyitójának a motorjára rakta a fészkét egy rozsdafarkú pár.Macskák által megközelíthetetlen helyre.Eleinte nagyon zavarta őket a motor működése, de aztán rájöttek, hogy a morgó ketyere ártalmatlan.Azt is megszokták, hogy a morgást annak a hatalmas fémszörnyetegnek a megmozdulása követi,aki bekapott egy furcsa kétlábút, és már ez sem zavarja őket.
A kétlábú még etette a fiókákat is finom
komposzt gilisztákkal csipesszel.Nem is repülnek el láttára,hanem csak felülnek a lilaakác lugasra egy kicsit megpihenni.
Megtalálták az ideális otthont.
süti beállítások módosítása