Rablók !

2012.05.30. 09:50

Szervezett rablóbanda járja a környék gyümölcsöseit, ha az egyik helyről elzavarják őket, gátlástalanul ellepik a másik helyet. Mielőtt a falum aggasztó közbiztonsági helyzetéért aggódna valaki ( bár azért is van mit !)elárulom, hogy a seregélyek dézsmálják a korai és már pirosodni kezdő cseresznyefákat.

Mint egyéb más madárfajoknál, itt sem lett felmérve, hogy tömeges elszaporodásuk mennyi kárt tud okozni. Erről a szőlősgazdákat is meg kellene kérdezni! Római utam kapcsán írtam az ottani már majdnem katasztrofális helyzetről, ahol a városba behúzódó seregélyek millió okoznak hatalmas galibát, ürülékükkel beborítva a műemlék épületeket, autókat, gyalogosokat egyaránt.

A seregélyek védettek, nem lehet vadászni rájuk, kivéve alkalomszerűen engedélyezve a szőlészetekben. De ettől még a faj vidáman szaporodik. Már nálunk is megfigyelhetőek a seregélyfelhők, amikben sok ezer madár repül együtt, a legkülönfélébb alakzatokat létrehozva. Akár gyönyörködni is lehetne benne, ha nem tudnánk, hogy ennyi madárnak enni is kell.

Addig kéne intézkedni, amíg lehet !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr454554380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.05.31. 06:50:05

Tesó!
Ez is csak azt bizonyítja,hogy a természetvédők Istennek képzelik magukat és rendeleteikkel komoly károkat okoznak kistermelőknek, mert amit az időjárás nem tett tönkre azt majd elvégzik a seregélyek.
Már a gyümölcsösökben,szöllőkben sem lehet karbid ágyút használni.
süti beállítások módosítása