Vadászsors.

2012.06.10. 04:55

Nem tudta, hogyan kezdje a levelet. Többször is a tintába mártotta a tollat, de csak a megszólításig jutott. Gondolatban már sokszor  megfogalmazta könnyes szomorú mondandóját, de amikor le kellett írni, elakadt. Szerette ő a fiút, tiszta szívvel szerette, de azt nem értette, hogy a vadászat, az erdőjárás miért szakítja el tőle hajnalokon, estéken, ünnepnapokon. Valami - számára ismeretlen erő -  űzte, hajtotta a fiút,  mintha lázban égne, akit az ölelő karjai sem tudtak csak ideig-óráig marasztalni, ezért egyre nagyobb gyűlöletet érzett a nagy ellenfél iránt. A szíve mélyéig féltékeny volt.

Most hogyan írja le, hogy ő csak azt akarja, hogy a vadászat ne legyen riválisa, mert nem tud úgy élni, hogy osztozni kelljen a fiú szerelmén. Ha még egy valós személy lenne, jól kikaparná a szemét, de hogyan küzdjön a vadászat ellen? Ráadásul szerette, amikor a fiú mesélt  neki, közelre belopott őzekről, szarvasokról, éjszaka óvatoskodó nagy kanokról, az erdő, mező titkairól, de olyan hevülettel és áhítattal, hogy beleborzongott.Megértette, hogy a fiú számára a vadászat - maga az élet.

A lassan pergő könnyein át, szinte látta, ahogy a fiú alakját végleg elnyeli a sejtelmes  erdő.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr984576130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szocped 2012.06.10. 22:49:19

Szép történet, de nagyon szomorú. Bocsánat Doktor úr, de ezt muszáj folytatni.
... Sajgó szíve azonban azt súgta, hogy nincs veszve minden. S azon a forró nyári éjszakán, az aranyló csillagok megmutatták szerelme szívéhez vezető utat.
A vadászat, az erdő iránti kíváncsisága nőtt és ezt a fiú is észrevette. Egy idő után az érdeklődésből tudás lett és most már együtt járják a csodálatos erdőket, mezőket. Együtt élik át a vadászat adta élményeket, és kötik egyre szorosabbra a kettejük szerelmi gyöngyfonalát.

Paci-ens 2012.06.11. 04:34:40

@szocped:
Gratulálok!
Ezt a történetet jobban nem is lehetett volna befejezni!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.06.11. 07:29:42

@szocped: Erre valók a "nyitott" történetek, ki-ki a fantáziája, érzései alapján befejezheti.Gratulálok az epilógushoz!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.06.11. 07:32:56

@Paci-ens: Tesó! Feléd már egy morbidabb befejezést küldenék. A fiú rájött, hogy a minimálbérből nem lehet erdőt kerülni,visszatért kedveséhez és azóta vezeti a háztartást,neveli az unokákat, stb. De hiszen tudod, éppen ezt csinálod!

Paci-ens 2012.06.11. 09:33:42

@Acél Csaba:
Tesó!
Én a minimálbérből gyűjtök az afrikai vadászatra, ha megint nem b...-ki velem remélem jövőre be is jön.
Az unokáim nevelhetetlenek, kocsit vezetek,és erdőjárás címszóval zabigyerekeket nemzek.(csak Éva asszony meg ne tudja!)
süti beállítások módosítása