Székelyföld!

2012.07.01. 14:26

Lassan kezdenek csitulni a Székelyföldi választási indulatok. Már csak szakadt plakátokat lenget a szél, az ott kampányoló politikusaink neveire már szinte senki nem emlékezik, tevékenységük eredménye a megosztottság lett és a támogatott pártjuk csúfos bukása. Úgy látszik, a székely magyaroknak jó az RMDSZ is, pláne amikor kormányon voltak. N. Zoli - az Udvarszéki múzeum igazgatója - sorolja azokat az eredményeket, amiket az előző kormányban regnáló magyar kultuszminiszter tudott tenni, a magyarságért és a tárgyi emlékek fennmaradásáért. Sanyarú idők jönnek most - mondja - ezt jól elintézte a magyar politika.

erdely02.jpgSzékelyudvarhelyen nem értik a Nyírő temetés körüli hecckampányt sem, a főtérőn lévő panteonban ugyan ott áll a mellszobra, de név nélkül. Mint  Wass Alberté is.A székely humor itt is elmaradhatatlan, azt mondják, hogy a titokban átszállított hamvakkal, a mindenről lemondott és megsértődött  Szász Jenő "itt az urna, hol az urna" játékot játszik a Román hatóságokkal.

Erdélyi látogatásom első napja Székelyudvarhelyre vezetett.

erdely01.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr384622176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2012.07.02. 08:13:50

Ismét Erdély? :) Megértem!

Az angol beteg 2012.07.02. 08:15:41

ISTEN ÉLTESSE KEDVES DOKI!!!!! SZÜLETÉSNAPJA ALKALMÁBÓL SOK BOLDOGSÁGOT, JÓ EGÉSZSÉGET KÍVÁNOK!!!
süti beállítások módosítása