Bravúr!

2012.08.07. 20:31

Bizony, dagaszthatja mellünket a nemzeti büszkeség, hogy ebből a kis országból, milyen remek sportolók kerülnek ki. Olyan országokat előzünk, ahol több-százezres emberanyagból válogathat bármelyik sportág, hogy azután a kiválasztottak minden földi jót és anyagi megbecsülést, szuper edzői gárdát megkapva, csak az olimpiai szereplésre edzhessenek.

Nem tudom, hogy  az eddigi helyezetteink milyen körülmények között készülhettek, de egy sportágba azért jól belelátok. Ez pedig a lövészet. Arról már nem beszélek, hogy a korábbi olimpiai bajnok Igaly  Diana évekig nem jutott lőtérhez, így nem is tudott már erre az olimpiára rendesen felkészülni. Csonka Zsófi pisztolylövővel jó párszor álltam egy lőtéren, közös lőállásban, ahol ugyan nyugodtak voltak a körülmények, de valami ősrégi találatjelző berendezéssel kellett bíbelődnie, amit a konkurens csapatok már nyilván a szemétbe dobtak volna.

Zsófi  a csodálatos hatodik helyet szerezte meg,  ennek értéke a szememben éppen annyi, mint az aranyéremé.

Gratulálok Zsófi !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr884700666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2012.08.09. 20:16:25

Gyönyörű teljesítmény!

Igen, ha ez ember jobban mögé lát a dolgoknak még nagyobb az elismerés, tisztelet.

...Nem kevésbé ha figyelemmel kísérünk egy életutat ill. megfog bennünket egy életre szóló, kitartó küzdelem.

Nálam ez történt most Risztov Éva esetében. Aranyérme számomra óriási öröm! Meginditó siker!

A bámulatba ejtő küzdőerőnek, kitartásnak több magyar példáját láthattuk ezen az olimpián! Csak így tovább! Hajrá magyarok!
süti beállítások módosítása