Pisztoly!

2012.09.03. 10:00

A vadászatot két napra mellőzve  - de szintén fegyverrel ügyeskedve - részt vettem az idei pisztolyos országos bajnokságon,  a  Pécsi lövészklub színeiben. 

  Budapesten, a Fehér úti lőtér adott otthont ennek az eseménynek, miután a másik  - sokkal impozánsabb és nemzetközileg is jegyzett lőteret, a TEK nézte ki magának. Hiába volt a lövészek tiltakozása, a hatalom ezt egyszerűen elsöpörte.

De nem is ezt akartam mondani, hanem egy kicsit a lövészsportról polemizálni.

Egy pisztolyos, amíg elér olyan szintet, hogy OB-in szerepel, bizony sok lövést ad le. Jó állóképesség, szorgalom, meg egyéb lelki tényezők kellenek a lövészethez, de ez mind kevés, ha éppen a versenyen nem gyümölcsözik. Húsz lövésben, húsz percben sűrűsödik össze az egész évi munka, amiben elég egy ici-pici figyelmetlenség, egy század másodpercnyi dekoncentráltság és máris oda a jó eredmény.

Örömmel írom, hogy nagyon jól szerepeltek a Pécsiek !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr734748720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.09.03. 21:55:34

Tesó!
Elsősorban gratula a pécsi lövészcsapatnak.
Mivel két hét kimaradt az életemből, az alábbiakban próbálom behozni a lemaradást.
-08/20
Gratulálok az új szeretődhöz!Szerintem pár nap gerlézés után Hozzád fog nőni, mint a tizenegyedik játékos ujjad, és az eredményt, én győzzem pucolni.
-08/21
Te nem vagy normális, Te vadász vagy.
-08/22
Téged a vadászszenvedély tesz fiatallá!
Francba azzal a hetvenedik évvel.
-08/24
Remélem jól elverték a hátsódat fürj vadász avatásodkor.
-08/25
A zöldek mindig sárgák, mert nem ők találták fel a spanyol viaszt, hanem a természet.
-08/31
Ha egy gazda erős kapcsolatot alakított ki a kutyájával, és tud figyelni a jelzéseire, miszerint most nem szeretnék játszani(foglalkozni) veled, mert egy nagyon jó szagú szuka van a közelben, akkor összeszoktak.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.09.03. 22:15:41

@Paci-ens: Isten hozott !Na végre megjöttél,Te világutazó! Már kezdtem vágyni, hogy skizofrén legyek és önmagammal beszélgethessek.
süti beállítások módosítása