Kakaspörkölt !

2012.09.04. 15:59

Bizony már falun sem könnyű, igazi, "kapirgálós" piros kakast szerezni. De nem ám olyan anyámasszony katonáját, akit a kotlósok is lenéznek, hanem olyat, amelyik szorgalmasan teszi a dolgát, magasra tartott fejjel figyeli az asszonynépet és amelyik éppen fenékkel áll felé azt azonnal maga alá gyűri. Sorsukat az pecsételi meg, amikor a jó négy centis sarkantyújukkal a gazdasszony hátára ugranak és a kontyukba csípnek.

No, ilyen kakasból készül az igazi kakaspörkölt. A receptje egyszerű. Kell hozzá egy nagy lábas és négy óra türelem. Úgy főzik, ahogy a pincepörköltet, azaz sóban, vízben. A finom szaftja nem az előzőleg alá tett zsírtól lesz, hanem főzéstől.

Túrós csusza jár mellé, ha valaki nem szereti, jóféle Mohácsi kovászolt kenyeret kap hozzá.Mindez nálam lesz, alig két óra múlva. És, hogy mi ebben a vadászati téma? Hacsak az nem, hogy vadászbarátok fogják ezt a kakast a bajuszuk alá bepakolni.

Borkóstoló - Peteli Borászat Dunaszekcső

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr1004754847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szocped 2012.09.04. 21:07:56

Gondolom mostanra már jóllaktak a kakaspörköltből és a túrós csuszából. Biztosan finom volt! Egészségükre!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.09.04. 21:20:09

@szocped:Köszönöm! "Szerénységből" a csontos részeket szoktam kivenni - a többit hagyom másokra. Bizony a finom ízek, a csontok mellet lapulnak meg.
süti beállítások módosítása