Bukta!

2012.09.07. 09:11

Jött a hír, van gerle "dögivel". Azt már csak az utolsó pillanatban tudtuk meg, hogy - az eddigiekkel ellentétben - nem csak a mi kis csapatunk fog ennél a társaságnál gerlézni. Kezdenek rájönni a vadásztatók, hogy kapós lett a gerlevadászat, amit eddig vadkárelhárításban végeztünk,( de mi is napidíjért ) abból jó pénzt is lehet csinálni.

A fene sem tudja, de ilyenkor a kisördög bennem van. Biztos, hogy a mi csoportunkat viszik a "nyerő" helyre? A tegnapi nap jól mutatta, hogy jól motoszkált a kisördög, mert - annak ellenére, hogy egyik napraforgó táblából szaladgáltunk a másikba - alig pár gerlét lőttünk.

Sajnos a vadőr fiú a szemünk láttára pakolta ki a másik brigád által lőtt gerléket a kocsijából - bizony szép számmal. Az egyik napraforgótáblánál azt mondták, hogy ez még "szűz", lesz benne sok gerle. Egy fiatal fiú bringázott arra, megállt, hogy a lövéseinket nézze, de közben  elkottyantotta, hogy tegnap, ezen a táblán sokkal többet lőttek. Hát így volt "szűz" ez a terület.

Így lehet lehúzni egy gerléről több "bőrt".

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr234760686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.09.07. 12:24:00

Tesó!
Úgy veszem észre, hogy nem csak én meg az unokám tudja lehúzni a bőrt a gerlékről.
Ez a nyeretlen kétévesek vadászata lehetett.
Máskor kérdezzétek meg a helyi cigány vajdát,hova kell állni, hogy sok gerlét tudjatok lűni!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.09.07. 15:33:57

@Paci-ens: Ezen a vidéken már nem vajda van, hanem "ezredes", aki konkrétan megmondja, hogy hová álljak, illetve menjek !

csőrike1 2012.09.07. 16:27:33

...hát, igen..
Nagy különbség van gerlézés és gerlézés között.
Igaz, a vadász a lehetőségért fizet, de azért mégsem mindegy, h mennyi madár van.
Igen hosszú utat teszünk meg, ami a mai üzemanyagárakat figyelembevéve, nem kevés pénz, valamint az idő, ami mindenkinek az egyik legdrágább kincse.
Sokat "áldozunk" ezért a nemes szenvedélyért, de valahol mégiscsak a gazdálkodók hasznára.
Úgy lenne tisztességes, ha azért ugyanarra a területre előtte való nap nem hívnának szintén fizetős vadászokat, levadásztatva a területet.
Kár minden magyarázatért részükről, hiszen minden jel árulkodott az előző nap történéseiről.
Persze attól az még egy szép nap volt, mert együtt volt a kis Csapat, de a vadászati értéke azért vitatható volt.
Ennyi gerlét "hazai pályán" is találhatunk.
süti beállítások módosítása