Mázli!

2012.09.29. 10:36

Ha matematikailag modellálni kéne az alábbi példát, akkor - miután nincs abszolút nulla esély - nagyjából mégis ez  lenne az eredmény .Ennyit előre.

A vadászterületünk kb. 4000 Ha, szóval elég nagy, így a benne lévő föld- utak hossza is kitesz vagy száz kilométert. Az egész területen két jármű mozog - egymástól függetlenül és más céllal - egy kombájn és az én Nivám. Most tenném fel az első mondatbéli kérdést - kéretik megsaccolni, mennyi esélye van annak, hogy ez a két jármű találkozik. Bizony nem nulla!

Eddig a feladvány, most jöjjön a történet.

 Békésen "kocogtam" a kedvenc lesem felé, amikor oldalról-  egy fasor takarásából - egy kombájn vágóasztala jelent meg a fejem fölött és már recsegett is a bádog. Még egyszer mondom, összesen ketten voltunk a területen és a jóember éppen akkor kanyarodott ki, amikor odaértem.

Ha úgy veszem, óriási pech. De ha másképpen - és én ehhez a variációhoz ragaszkodom - nagy szerencse, hogy  sikerült elkapnom a kormányt és így nem jött be a vágóasztal a szélvédőn.

Miután a vadász-autóm most kórházi kezelésen lesz egy hétig, így a nagyvadas történetek szünetelni fognak.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr824809613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.09.29. 14:55:08

Tesó!
Ha vadászni mész Te sem látsz,se nem hallasz.
Most miért csodálkozol, ha learatták a nívádat? Bővebb lett a termés.
Biztos nem adtad meg a jobb kéz szabályt, vagy azon a dűlőúton nem érvényesek a kresz szabályai.
Jut eszembe!:puskával fenyegetni egy mezőgazdasági munkást, erősen elítélhető, bár meg lehet érteni. Miután a reflexeidnek köszönhetően, nem jött be a szélvédőn a vágóasztal, próbálkozz a gerlékkel amit Yarissa kutyája egyben tollastúl lenyel.
A nívádnak jó karosszéria lakatost, Neked meg baleset mentes közlekedést kívánok, mág a földutakon is.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.09.29. 15:25:13

@Paci-ens: Bocsánat, de a kombájn balról jött és két kökénybokor közül, elég nagy iramban.Szegény Nivám meg annyival, amennyivel tud, szóval lépésben.Ezért nem kentem össze a vágóasztalt tenmagammal.
süti beállítások módosítása