Recept : A gerle mellehúsát lefejtjük a csontról, a kapott kis gusztusos húst lapjára egyengetjük ( klopfoljuk ) azután ráteszünk egy szelet sajtot, egy szeletke sonkát ( bolti gépsonka )  és egy szelet bakonnal körültekerjük. Kevés oliva olajos, bazsalikomos pácba tesszük és egy napig hűtőben tartjuk. Mielőtt jönnének a vendégek, kb. három órával korábban, megsütjük. Ugyanis nem könnyen puhul a gerle !

Gerlézésből jövet várt bennünket ez a vacsora, feltéve a koronát erre a napra, egy remek gerlézős délutánra. Ahogy mondani szoktuk, soha rosszabb vadászatot, soha rosszabb vacsorát.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr374865325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.10.24. 17:10:56

Tesó!
Csorog a nyálam!
süti beállítások módosítása