Őszi tavasz.

2012.11.02. 12:45

Igaz, hogy munkaszüneti nap van - de nem ünnep. Gazdag ország vagyunk, mi négy napokat pihengetünk, egy évben sokszor.  Azt mondják a naivak, hogy ezeket a napokat szombatonként kell ledolgozni. No ez igen mókás feltételezés, a szombat az szombat, ha munkanapnak nevezik ki, vessenek magukra. Ez a magyar valóság.

Szóval szabadnap  van ma, így a vadászat sem ördögtől való tevékenység. A több napos eső után olyan a határ, mintha tavaszodna, a fák még tartják friss zöld lombjaikat, harsány zölden sarjad a fű, a vetések szépen bokrosodnak. Amit a nyári aszály elvett a földektől, most búsásan kárpótolta.

A kedvenc erdőm sarkán áll egy diófa, termését az alatta lévő vastag levélszőnyegbe potyogtatva. Ezt találták meg a disznók.  Úgy fel van túrva az avar, mintha szántottak volna benne. Egy fél zsák kukoricával növeltem a hely esélyét.  Ha eláll az eső, megyek a "randevúra".

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr384885348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2012.11.02. 15:08:30

Tesó!
Rendhagyó módon, az előző blogodhoz szólnék hozzá!
Ez a kis ország folyamatosan veszti a lélekszámát, és minden egyes lélek, valakinek a valakije.
Mindenszentek napján valóban elindulunk a saját lelkiismeretünk megnyugtatására,hogy tisztelettel, és szeretettel megemlékezzünk elhunytainkról,akik nagyon közel álltak hozzánk.
Ha távoli hozzátartozónkról van szó,nem számít a benzin ár, a távolság, beülünk a kocsiba, és irány a temető, bár ez nem egyszerű,mert amivel hosszú úton találkozunk az minden képzeletet felülmúl.
Meghitt hangulatban autózunk,felidézve a régiek tapasztalatait,szántásról vetésről,vadászatról, megpróbálva a sebesség határokat betartani.
És akkor jön egy agresszív autós,aki le akarja taposni az anyósa sírján azt a kis púpot.Mi lesz ennek a következménye, ha nem jön be az öngyilkos előzés.Újra csökken a lélekszám, jó esetben a vadbarommal, de sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy a vétlen sofőrrel és a családjával.
Ma jöttem haza Szigetvárról, és Kaposvár előtt Zselicszentmiklósnál kialakult egy hosszú kocsisor.Úgy ment el mellettünk egy Maserati, kb 250-el, hogy még az utat sem látta, mert zuhogott az eső.
Na ez az orosz rulett.
Remélem mire a kommentemet megkapod, sikerült a randevú.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2012.11.02. 19:41:17

@Paci-ens: Majd mesélek, egyenlőre szárítkozok.
süti beállítások módosítása