BUÉK.

2012.12.31. 16:11

Hűha!  Mit rosszat mondhatnék egy olyan napról és vadászatról, amikor baráti társaságban  vadászva -  a terítéken 23 kakas, két szajkó és egy menyét feküdt  - szóval egy ilyen napra rosszat nem lehet és nem is szabad mondani. Icipici" szépséghibája  a történetnek, hogy  a madarakat vásároltuk, illetve kaptuk. Bizony ezek a kakasok "csinált" kakasok voltak,   de a jó idő-e, vagy a jó kutyák miatt,  nagyon jól repültek. Ahogy mondani szoktam, "csinált kakasok " voltak, de kellemes meglepetést okoztak.

De nem is ez volt a lényeg - horribile dictu - ez csak körítés volt az év búcsúztatóhoz és egy vadásztársunk hatvanéves köszöntéséhez. Kell-e ennél több - kérdezzem?  Meg azt is, hogy létezik-e olyan  közösség, ( abszolút politika mentesen  )ahol a  közösség minden tagja máshol más módon keresi a kenyerét, "csak" a vadászat a közös bennünk, de ez egyben a barátságunk alappillére is.

Ha valaki, valahol megkérdőjelezné a vadászat létjogosultságát, akkor  szívesen meghívnám egy ilyen baráti összejövetelre - hogy önkritikát tudjon gyakorolni.

Még egy-két kakast is kaphatna, hogy a vadászat gasztronómiai   részét is kiélvezhesse.

Ezzel a vadászattal búcsúztam  az óévtől és kívánok mindenkinek Boldog Új Évet !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr954989421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2012.12.31. 16:59:17

„Álljunk meg, és emlékezzünk a mögöttünk álló évre! Emlékezzünk a sikereinkre és a kudarcainkra, a megszegett és betartott ígéreteinkre. Arra, amikor a legjobb kalandokban volt részünk, és amikor bezárkóztunk, hogy elkerüljük a csalódásokat. Valójában erről szól a Szilveszter. Kapunk még egy esélyt, hogy megbocsássunk, hogy jobbak legyünk, többet adjunk, többet szeressünk, éljünk. Ne töprengjünk azon, mi lett volna ha, örüljünk annak, ami jönni fog. Fogadjuk meg, hogy jobban odafigyelünk egymásra, jót adjunk, és nem csak ma éjjel, hanem egész évben.”

Az angol beteg 2012.12.31. 17:01:17

╔══════════════ ೋღ☃ღೋ ════════════════╗

Új évet, új reményt,
Új hitet, új erényt
Adjanak az égiek,
Csak a barátok
Maradjanak a régiek! ╚══════════════ ೋღ☃ღೋ ════════════════╝

Paci-ens 2013.01.01. 05:52:35

Tesó!
Azt az egy menyétet irigylem.
Neked, és minden kommentezőnek kívánok Boldog Új évet.

csőrike1 2013.01.01. 08:54:19

EGÉSZSÉGBEN, BÉKESSÉGBEN BŐVELKEDŐ BOLDOG ÚJÉVET MINDENKINEK!
süti beállítások módosítása