Szikra !

2013.01.25. 11:32

Dunaföldvárig sűrű ködöt túrt az autó orra, egyre rosszabb kilátásokkal - mármint a vadászatunkat illetően. Azután a Kiskunsági Parkot átszelő rémes állapotú úton kerülgettük a kátyúkat, pedig az út két oldalán volt az igazi látvány, azt kellett volna jobban figyelni.  Rengeteg vetési lúd, nyári ludak, lilikek  csapatai kavarogtak a levegőben, hogy leszállhassanak  -  találjanak egy kis szabad vízfelületet - a szikes pusztán. Milyen okosak ezek a madarak, ugyanis hamar kitanulták, hogy azok a ronda bűzös kamionok   nem veszélyesek számukra. Talán a tüdejükre - de erről még nincs irodalmi adat.

Régi "törzshelyünkre" érkezve, az autónkat "lecseréltük" egy orosz csodára egy UAZ-ra. A reggeli ködöt és párát, viharos Északi szél váltotta fel, egyre jobba fáztam, ami ellen csak a gyaloglás volt a gyógymód. Ebben nem is volt hiány. A fácánok igen fürgén repültek, némelyik olyan magasra tornyozott, hogy nem lehetett a söréttel elérni. Kevés madarat lőttünk, de megdolgoztunk értük.

Meg kell említsem a nap "hősét" - egy nagyon szép magyar vizslát, a Szikrát.  A munkája szemre is szép látvány volt, de ami még ennél is fontosabb, hogy eredményes.

Remek nap volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr145042803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fica kornelia 2013.01.25. 22:02:45

Doki,sajnálom,hogy fázott de lényeg,hogy megérte.Lehet férjem is igy jön haza,átfázva,de élményekkel,vasárnap.Tudnia kell...MAGA a példaképe!!!!!!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.01.26. 08:36:40

Nelli - örülök, hogy itt is találkoztunk. A csütörtöki kora reggel nekem úgy indult, hogy először is megnéztem interneten, a radarképet, hol fog esni és hol nem. Azután levizitáltam a külső hőmérsékletet és próbálgattam a hozzá való ruhát. Ha látták a szomszédok, igen jól szórakozhattak a "divatbemutatón" ahogy percenként más ruhában kivonulok az udvarra és illegek-billegek, hogy elég lesz -e a gönc, vagy sok. A végeredmény az lett, hogy egy kölcsön kabátban fagyoskodtam egész nap. No. ennyit a rutinról !

solti anasztazia 2013.01.26. 10:32:14

Gratula a kutyanak es Onoknek..es mar megint bebizonyosodott,hogy a vadaszok...kitartoak..
süti beállítások módosítása