Szarvas-botrány !

2013.02.03. 10:08

Lassan követhetetlenek a vadászattal kapcsolatos ilyen-olyan történések, de ez a legújabb, már egyenesen döbbenetes. Mielőtt erről részletesebben morognék, szögezzük már le, hogy "akikről" a kapkodó és ad hoc intézkedések szólnak - azok nem mások, mint a magyar fauna  legszebb, legimpozánsabb tagjai -  a magyar erdők királyai - a szarvasok.

.Egy kis előzetes .

Ami eddig történt a magyar szavassal, már több, mint bűn, ugyanis a haszon, a bevételek hajszolása miatt, gyakorlatilag "kilövődött" Magyarország gímbikáinak színe -java. Napjainkban már a középkorú állomány pusztítása folyik. Most nem arról akarok  írni, hogy a szarvasokat hajtásokban is lövik - de nem csak kis inci-finci vadásztársaságok, hanem komoly szakemberekkel rendelkező vadásztató cégek. Sok a szarvas- mondják ! Dehogy sok. A bevételük a kevés, ezért mondják!  Ugyanis a szarvasokat ide-oda hajszolják egy megyényi területen, ahol megjelennek, akkor ott lehet, - hogy pár napig - valóban sok, de a többi helyen egy sincs. Azután fordul a kocka. De a jelentésekben mindig a "sokat" adják le - erre készülnek a kilövési tervek. Szocialista tervgazdálkodás - ha még emlékezünk rá !

A  "vízfej" improvizált  egy intézkedést - idény közben módosítva - az éppen általa kiadott - vadászati idényt. Jan. 31-vel a szarvasvadászat leállítva. Ez eddig jó, talán helyes is. De áprilistól - három hónapig - engedélyezi a szarvasborjú kilövését. Gratulálok kedves földtulajdonosok, hogy sikerül kilobbizni ezt az agyament intézkedést. Az senkit sem zavar, hogy éppen ebben az időszakban ellenek a szarvastehenek ? H a bikák az erdők királyai, akkor-  nyilván  - a tehenek a királynői. Királyok és királynék sorsáról pedig nem az udvari bolondoknak kéne dönteniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr85059892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.02.03. 11:16:53

Tesó!
Nekem erről csak a Matolcsi jut eszembe.
Ha kevés a bevétel kutakodjunk.
Szklerózis multipextől megbomlott agya most a vadgazdálkodást vette célba,
az agrár tárcán keresztül,ámbár erősen kételkedem benne, hogy lenne ott egy vadgazdálkodási szakember, vagy ha van akkor nem ő nyert.
A vadásztató cégek nem hiszem, hogy örülnének a jövőbeli trófeák elértéktelenedéséért, viszont az erdőgazdaságok a nagy vadgazdálkodó cégek kénytelenek betartani az új verdiktet, még ha szakmailag nem is értenek vele egyet.
Ha Matolcsinak ebből bármilyen haszna keletkezne akkor költse gyógyszerre!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.02.03. 12:41:37

@Paci-ens: Úgy látom Tesó, neked minden sz..r ügyről a Ma-tolcsi jut eszedbe. Aki sajnos a nevébe hordozza a Ma- szót. Pedig jobb lenne, ha már Tegnap-tolcsinak nevezhetnénk.Az általam írt döntést egy grénium hozta, akik önmagukat szakmainak titulálták. Vadgazdálkodó- és Erdőgazdaságok vezetőt ültették asztal köré. De hol volt a Kamara és a Védegylet. Mondjuk a Semjén?
süti beállítások módosítása