Szomszédolás !

2013.03.22. 11:50

A mondás úgy tarja, hogy rossz szomszédság, török átok ! A jó szomszédság  meg ajándék, de azt  sem adják ingyen,  tenni is kell érte valamit. Tegnap tettünk is, az egymással szomszédos vadásztársaságok vezetőivel, képviselőivel ültünk fehér asztalhoz, hogy gondolatokat cseréljünk.

Hallgattam a társaságok sorban felszólaló  elnökeit, vadászmestereit  az őket  fojtogató milliós vadkárok ecseteléséről, a személyi problémákról, az "újgazdagok" gátlástalanságáról, a valóságtól elrugaszkodó kilövési tervekről  stb és ezek hallatán, egyre jobban elszomorodtam. Ez lenne a vadászat? Csak a gond, a probléma mindenhol? Én ezt nem így gondolom, elhatároztam, ha sorra kerülök, el is mondom.

Ugyanis a vadászat - sok egyéb mellett -  nem más, mint egy önmagunknak okozott öröm, kikapcsolódás és a jobbaknál szenvedély. Ezt mi vállaltuk és vállaljuk, ugyanis senki sem kényszerített bennünket -  ha még ilyen fura viszonyok között is - hogy vadásszunk.  Bármikor, bárkinek ki lehet ebből a társasági kötöttségből lépni és akkor már meg is szűntek a gondok.

Ugyanakkor belátom,  nagy a baj akkor ( mint az egyik legnagyobb társaságnál ) ha már rendelettel és pénzbüntetéssel kell szabályozni és  szankcionálni a társasági kötelezettségek megszegőit. Azokat, akik még a vadászgyűlésre sem mennek el, nem beszélve a társadalmi munkáról.  Ezt szép magyar nyelven úgy nevezik, hogy leszarják a társaságot.  Ilyenekből is van bőven. De mégsem ez a jellemző.

Utolsó felszólalóként én már "csak" a vadászat derűs oldaláról  beszéltem,  a természet szeretetéről és óvásáról,, a lövés izgalmáról,  a siker  vágyásáról és arról, hogy amíg egy asztalnál ülünk, addig nagy baj nem lehet. Erről beszéljünk többet urak, mert ebből töltekezünk és ez a vadászat lényege.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr525162270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása