Hiúz !

2013.03.28. 09:35

 Ettől az egész hiúzos hírektől és az azt övező felhajtástól kiráz a hideg. A hóhelyzettel  már nem  lehet riogatni az embereket, de akkor kell valami, amin jót lehet borzongani.

A hír röviden - bár mindenki hallhatta, láthatta - a Zempléni hegyekben lefényképeztek egy hiúzt, speciális, géppel, amit kitesznek valahová és az ott áll, illetve egy fához kötözve lapul  "hosszú méla lesben". Ha "észreveszi" az állatot, készít egy képet.

Nohát egy ilyen gép lencséje elé került - ez a kicsit nagyra nőtt macska - és azonnal sztár lett belőle. A reggeli TV műsorban már  egy vérszomjas vadnak lett elmondva, mert  hogy elkapja a szarvasborjút, de emberre is veszélyes!

Kedves városlakók, természetben sosem járók, TV -ből okosodók. A hiúz egy félénk állat és egyébként is rejtőzködő életmódot folytat, kerüli az ember lakta részeket, éppen ezért lelt élőhelyre  Zemplénben. Vadásztam ott elég sokat, mondhatom az a gyönyörű vad vidék, nagyon is megérdemli a hiúzt.  És kell is oda egy "csúcsragadozó" aki elvégzi a selejtezést.

Ha valaki Pesten eltévedne és a Rákóczi tér helyett véletlenül a Zempléni hegyekben kötne ki és találkozna a hiúzzal, elmondanám a kulcsszót, amivel leküzdheti a vérszomjas ragadozót.

A szó az, hogy SICC ! De ugyanezt mondanám a debil médiának is !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr575177114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.03.29. 05:11:58

Tesó!
Látom Neked is ledobta az agyad az ékszíjat,a tegnap reggeli mokkában elhangzott hiúz történet.
A riporter drámai módon próbálta a kérdezett erdőgazdasági szakembereknek a szájába adni( amit ők megpróbáltak ellimitálni), hogy ez a kis cica rettentően veszélyes.
Hangosan káromkodtam,és szidtam a riporter le, és felmenőit.
Vadászok ezrei,akik 40-50 éve vadásznak,soha nem találkoztak még vele.
Erről az egészről, a kedvenc sorozatom jutott az eszembe (Egy rém rendes Család)amikor csak akkor hír a hír,ha valakit megerőszakoltak.
A házi macska is veszélyes lehet ha sarokba szorítják.
De ne csüggedjünk, mert ha ez a hiúzos sztori nem sikerült, akkor majd jöhet a Szlovákiából átcsámborgó medve sztori, vagy esetleg a farkassal való riogatás.

Korvett5 2013.04.05. 11:04:56

Isten mentsen minden hírt, amit a mokka felkap,, abból csak gagyi lesz! De nincs veszve a világ, Sárospatakon előadás sorozat megy a "Zemplén természeti értékei" címen, ahol népes hallgatóság előtt hangzott el előadás a zempléni hiúzokról, az aggteleki farkasokról.A hallgatók zöme -a vadászokon kívül - természetjárók, gombászok és több gyerekes szülők gyerekeikkel, ők örömmel tértek haza annak tudatában,hogy örülni kell a hiúzoknak, farkasoknak, és védeni őket. Az előadó is megérdemli hogy megemlítsem a nevét:ifj. Lontay László az Aggteleki Nemzeti Park munkatársa, Zemplén szerelmese
süti beállítások módosítása