Az Úr hangja !

2013.04.10. 09:36

Ez a fényes izé, ami két sötét esőfelhő között egy kis fényt és meleget ad - ez a Nap lenne? Érdekesen  köszönt ránk a globális klimax - a hőgutát, a sarki jég olvadását, a Szahara Magyarországi migrációját - szóval a felmelegedést hideggel, esővel köszöntjük.

Na jó, miért éppen ez menne szabályosan, amikor a furcsaságok idejét éljük. Most a vízre panaszkodunk, két hónap múlva, meg a hiányára. Akkor meg azt várjuk, hogy takarja már el azt a -  hat hete bennünket aszaló, agyunkat forraló, minden füvet, fát kiégető -  Napocskát - hacsak egy pár órára is egy kalapnyi felhő.

Ül a Jóisten a trónusán és szigorú szemmel néz le ránk, állandóan siránkozókra. -  Hát nektek már semmi sem jó?  Ha küldök vizet - becsüljétek meg, ha küldök meleget - termeljetek benne élelemnek valót, ha dörög és villámlik, akkor tudjátok meg, hogy haragszom, mert folyton sopánkodtok. Nem nyafogni kell, hanem dolgozni.

Látjátok, már egy bohókás, fehér öltönyös képviselőtök megmondta annak idején, hogy víztározókat kell építeni. Ami ma átok, az két hónap múlva kincs!

Akkor kinevettétek - pedig igaza volt !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr605214731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.04.10. 13:19:50

Tesó!
Van egy kis lelkiismeret furdalásom, hogy már pár napja nem komenteltem a blogodat, de írd jóvá, hogy telefonon beszéltünk.
Ő ott fent, csak az időjósokat akarja megtréfálni.Csak az a baj, hogy,minket is belevesz ebbe a tréfába.
Április hónap minidig is bolondos volt,és a szülinapomon 3-án, már virágzott a cseresznyefa a szomszédban.
Most, még a rügyek is tavaszi álmot alszanak rajta.
De van remény, mert a széncinkék, és a, megyvágók már hallatják a hangukat.
süti beállítások módosítása