Hagyjuk békében őket !

2013.06.10. 05:35

Na végre ! Végre valakik megértették, hogy az emberi kényelemnél fontosabb a bajba jutott vadak védelme. A legutóbbi árvíznél, még csak időszakosan zárták le a Bajai hídhoz vezető utat, ami nem más, mint egy védőgát, azon fut az országút és a vasút. Akkor még csak egy-két óra forgalommentességet hagytak a vadaknak, hogy a gátra kiszórt élelemből egyenek, kicsit szárítkozzanak, de azután a meginduló forgalom elől, újból visszamenekültek a fák közti mély vízbe. Ez is jobb volt a semminél, de az igazi az, ami most történt, a teljes útzár. Hurrá !

Komoly logisztikai problémákat kellett megoldani, mert Szeged felé ez az egyetlen híd a közelben, stb. de  - már sokszor mondtam - ha már elvettük a vadak életterét, mozgásszabadságát, kerítések tömkelegével karanténba zártuk őket, akkor legalább ilyenkor, amikor az életük a tét, áldozzunk be mi is egy kis kényelmetlenséget és hagyjuk békében a vadat. Kedves élénk-zöldek!  Látjátok, nem egyenes adásban kell a vízből kirángatni egy rúgkapáló őzet - miközben a többi visszamenekül a hullámsírba -  hanem a vadász-szakemberekre kell hallgatni és a zavartalanságot biztosítani.

Most két kemény nap következik, de semmi pánik, a falum felkészült, meg egyébként is, mi jóban vagyunk a Dunával, szinte nincs olyan család, ahol egy-két pecabot ne lenne, de az egy főre jutó ladikok száma országosan is itt lehet a legnagyobb. Most egy kicsit tombol a Barát, de ha elmúlik a haragja, lecsendesedik, gyönyörű lídókat hord majd össze és selymes vizében csodálatosakat fogunk úszni.Ha a rendőr nem látja !

Azt is fontos tudni, hogy Gemenc egy ártéri erdő, aminek a lényeg, hogy nem csak elbírja az időnkénti áradásokat, hanem egyenesen igényli, élteti.Az élet menni fog tovább, a természet többet tud, mint azt mi gondolnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr725353332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása