Hőguta !

2013.07.28. 18:43

Tombol a kánikula, hőségrekordok dőlnek meg, globális ez meg az - mondják ilyen drámaian - pedig ez nem más, mint maga a nyár.  Kétségtelen jó meleg, de ez a dolga. Mikor máskor legyen meleg? A televízió üzletet csinál a riogatásból ( borzongás egyenlő nézettséggel ) jaj ne menjen senki ki a szabadba, csak húzza meg magát otthon, borogassa magát, vagy egy klimatizált bevásárló helyen ( hoppá!)  várja ki az enyhülést. Hány napig?  És miért nem a jó hűvös templomokat javasolják ? Ott csak a perselybe kell néhány forintot betenni. Ez még mindig az olcsóbb megoldás, ráadásul jót tesz a léleknek.

Az a baj, elszoktunk attól, hogy tűrjünk, hogy melegben is lehet ténykedni, kétségtelen óvatosabban, de közel negyven fok az még nem jelenti azt, hogy meg kell állni az életnek. Klimatizáltak a lakások, az irodák, az autók, amikben jól lehűtjük magunkat, amikor meg ki kell menni a "szabadba" úgy érezzük, mintha a tehén rúgott volna mellbe. El vagyunk kényeztetve és el vagyunk puhulva.

Két hét múlva indul a gerleszezon. Éppen ilyen hőségben kell majd a napraforgó táblában állni és egész nap lesni az eget. Alig várom !  A klimatizált szobámban !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr505430152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása