Vasútsarok !

2013.08.02. 17:42

A vadászterületünk Északi "sarkát" a Bátaszék-Pécsi vasút kanyargó töltése keríti. Olyan kanyargósan, mintha bélcsavarodása lett volna a síneknek. A múlt idő a sínekre még nem vonatkozik( már lopkodják ugyan) de a rajta döcögő vonatra már vagy tíz éve igen. Azt mondják, hogy annak idején méterre fizették a vasútépítőket. Mint volt MÁV kórházi dolgozó megvédeném őket, hidak és alagutak nélkül, csak így lehetett a nyomvonalat kijelölni.Terveztem, hogy gyermekeimmel egyszer végig- döcögünk rajta, de az utazás - sajnos - elmaradt. A vonatot ugyanis megszüntették. Pedig de nagyon ígérték, hogy nem így lesz !

Valamikor kedvencem volt ez a "vasútsarok" nevezetű rész, jó vadváltó hely volt. A kora esti vonat után már több  nem jött, teljes lett a nyugalom. Innentől kezdve szökdöstek a vadak  a mi területünkre. Jóval korábban, mielőtt előbújt volna az erdő öleléséből - mármint ez a  fél nyolcas -   már  hallani lehetett, mert cudarul zihált, küzdött - ahogy "vasutasul mondják" -  hegymenetben. Távcsővel számolgattam hogy a mozdonyvezetőn és a kalauzon kívül, hányan ülnek rajta, de tízig sosem jutottam.
 A vonatból nyugodtan ki lehetett volna szállni virágot szedni, hiszen jó, ha lépésben haladt. Azután egy domb mögött eltűnt a szemem  elől, a kattogás is elmaradt, de ezzel még nem volt vége az előadásnak. Újabb negyed óra múlva  - alig pár méterre az "eltűnése" helyétől - újból megjelent   de akkor már "lejtmenetben" szaporázta. Örömében, hogy megmászta a környező dombokat, kerekeivel úgy csattogott, mint ahogy egy  néptáncos szokott a csizmája sarkával. Dudált is szorgalmasan,  hogy  jó szándékkal figyelmeztesse a sínekre tévedő vadakat. Szerettem ezt a vonatot.

Tegnap este, ezen a "vasútsarki" részen vártam a disznókat. A kis vonat pedig csak emlékeimből kanyarodott elő.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr675440101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása