Kettévágva !

2013.08.10. 18:20

Bevezették az úthasználati díjat, ha jól mondom. A lényege, hogy a teherautósoknak a  megtett km. után kell fizetni.  Elégedett a kormány, mert jókorát kaszálnak a teherfuvarozókon. de, hogy ez már megint egy elhamarkodott  döntés volt - azt mi, falusiak érezzük a legjobban. No és a vadak!!

Ugyanis a Déli határon érkezők  nem mennek az autópályára - megjegyzem szinte kihalt az M6 -os - hanem a rövidebb utat választják és döngetnek-  szinte egybefüggő kocsisort alkotva - az eddig békés, csendes falvakon keresztül. Az sem számít, hogy ezek a kisebb utak nem erre a forgalomra lettek méretezve, sem az, hogy szinte lehetetlen "átkelni" az út egyik oldaláról a másikra. Emberek élete, biztonsága nem számít, lényeg a bevétel. Ketté lettek vágva  falvak, éppen úgy, mint a közélet, lettek jobb- és lettek baloldaliak. Még szerencse, hogy az útiránytól függően ez folyton változik.

Már egyszer volt ilyen, akkor tiltakoztak is az érintett falvak. De most más a helyzet. A polgármesterek zöme - eleget téve a pártfegyelemnek - szótlan marad, az emberek meg rég belefásultak mindenbe.

Eddig az úgy volt, hogy amikor estefelé elcsendesedett a forgalom, akkor a vadak óvatosan átváltottak a vadászterület egyik feléről a másikra, anélkül, hogy az életüket kockáztatták volna. Borítékolható, hogy sok lesz az összetört autó és a szétlapított vad. A vad az állam tulajdona. de nem az állam fizet a kárért. Mossa kezeit. Rá is fér, mert ez egy zavaros helyzet.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr75455108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.08.16. 17:51:04

Tesó!
A 7,5t feletti teherautóknak mindenhol,bármilyen uton mennek, fizetniük kell ezt a kormány által kirótt uzsora utdíjat,amiből akkorát kaszáltak,mint az atom.
Csak azt ne kérdezd,hogy az a tömérdek pénz mire lessz elköltve.
Biztos, hogy nem a Te honpolgári ágálásodra,sem a közegészségügyre,sem az utak karbantartására,vagy az egyedül gyemekeit nevelő anyák megsegítésére,valamint az ország állatkertjeiben megszületett fajgazdagság utódainak táplálására fogják fordítani.
Nekem sokkal földhözragaszkodott elképzelésem van a felhasználásról.
Le van szarva a kis faludon átrobogó nehéz teherautók sora,és mindenki más is aki a forgalom miatt károsul,de a Vezér tud újabb leveleket küldeni, hogy jól teljesített Magyarország.
A legutóbbi levelét igaz nem nekem küldte,hanem a fiamnak.
A mai napig azon töprengek,hogy honnan ismerik egymást?
süti beállítások módosítása