Bolha baj !

2013.08.19. 09:33

Azt mondom én nektek, hogy nem jó helyen vagyunk. Költözni kell, de gyorsan, mielőtt mindannyiunkat kikaparnak, vagy azokkal a rusnya fogakkal elrágcsálnak.Ma reggel, éppen mellőlem tűnt el a kis Bolha Benőke, mert nem kapaszkodott rendesen. Pedig neki még nem is volt olyan jó étvágya, mint nekem, szúrta ő, meg fúrta  is szorgalmasan a gazda bőrét, de kicsi szájától vér még alig serkent, ettől még nem kellett volna akkora  patáliát csapni. Amikor kattogni kezdtek a fogak, én jól meglapultam, átkaroltam egy jókora szőrszálat, így szegény Benőke teste roppant össze a gyilkos harapástól. 

Javaslom, mint rangidős, hogy költözzünk olyan helyre, ahol biztosságban vagyunk. Anyám mondta, oda kell menni, ahová nem érnek el a fogak, sem a körmök. Addig menjünk, amíg ezek a vastag szőrök helyett vékonyabbak lesznek, ott a bőr is vékonyabb, nem kell annyit furkálni a kajáért.

Akár indulhatunk is - de várjatok csak - most elindult a gazda is. Ilyenkor nem kapar, azt hiszem vadászni megyünk. De mi ez most?  Egy éktelen nagy durranás - és jaj -  a gazdából kifolyik az a sok finom vacsorának való és csak hűl, egyre hűl.  Segítség, meneküljünk, ki merre lát !

Jó lenne átugrálni abba a vigyorgó vadászba, meg a társába, akik a gazdát nézegetik - meg olyanokat mondanak, hogy ez egy fiatal róka -  de nem jönnek közelebb az Istennek sem.

Még valami fénykép is készült a kihűlt gazdáról, kár, hogy mi nem látszunk rajta, legalább ennyi maradna rólunk emlékül. Hálátlan vadászok !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr745466614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása