Csütörtök !

2013.10.18. 08:44

 Csütörtökönként ( milyen ravasz szó, egyszerre a napot is, meg a résztvevők nemiségét is tartalmazza), szóval az elmúlt három, négy  héten, ezeken a napokon, igen-igen  jókat gerléztünk, bizonyos "Szállás" nevű helyen.  Írásba azért nem kerültek ezek a vadászatok, - mert ugyan számomra nincs két egyforma gerle-vadászat - de a gerlézés inkább a lő-tudományról szól, mintsem másról. Nem kell hozzá ravaszság, sem különösebb vadászati kunszt, állni kell és várni a gerléket. Ha meg "jönnek" akkor lőni. No, innen kezdődik a java. Mint például tegnap.

Ugyanis viharos Északi szél fújt, kipucolva az előző napi felhőket. Szóval az időre nem lehetett panasz.  A gerlék elég későn, kb. három óra felé kezdtek jövögetni, egyesével, vagy csak kisebb csapatokban. Szél zilálta alakzatban jöttek, hol a széllel vitetve magukat, konkrétan szélsebesen, vagy ráfordulva arra, megtorpantak  és egy helyben szitáltak, mint a réti héják. Nem volt könnyű ezeket a cifraságokat a puskacsővel lekövetni.

Ennek a napnak a sikerét nem a terítéken lévő gerlék száma adta, hanem a szép, magas, sikeres  lövések.Meg a Péter vadőr által hozott - egy tepsi - kakaós csiga!

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr605583338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása