Atomtemető.

2013.10.19. 16:02

Erős fantázia kellett hozzá, "magam alá" képzeljem az atomtemetőt. Az őszi színekben pompázó összefüggő erdők, köztük vadföldekkel, zölden sarjadó lucernával, a szelíd dombok, a meredekebb hegyek, a gondozott lesek, a jó minőségű cserkelő utakkal - és még sorolhatnám az ország egyik legszebb vadászterületének erényeit - egyszerűen nem engedik, hogy a négyszáz méter mélyen szunnyadó Paksi hulladékra gondoljak. De nem is kell, mert földrengés biztos kőkoporsóban feleződnek a kis atomocskák.

Két fiatal bika ballagott ki a lucernára. Jóízűen falatoztak, de valami nézeteltérés támadhatott köztük, vagy a jóllakottságot kellett levezetniük, mert egymásnak estek és tologatták egymást ide-oda. Az őzek sem vették komolyan a két siheder csattogást, mert alig pár méterre tőlük, békésen vacsoráztak.

A les alatti mélyedésben kukorica sárgállott, mögötte egy sózó virított, ide vártam a disznókat. Nyolc óra körül - amikor már  a tele-Hold szinte nappali fénnyel árasztotta el a tájat, a szemközti erdőből hallatszó csörtetések , varászütésre megszűntek. Csak találgatni tudom, mi történhetett. Vagy megtaláltak egy váltót, amin csendesen továbbálltak, vagy a nappali világostól riadtak meg és egyszerűen kővé dermedtek. Csak azt nem tudom, hogy mik, szarvasok-e, vagy disznók.

Az én pipám füstje ebben most ártatlan volt, mert más felé sodorta a szél.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr455586633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.10.20. 18:32:25

Tesó!
A Paksi atomerőmű hulladékának temetőjében(ami a Mecsekben van)a feleződő atomocskák ,majd jó pár ezer évvel utánunk nem okoznak majd rákot.De még az unokáink unokáinak az unokái és az Ők unokáinak az unokái se menjenek közel túlságosan,mert még akkor is baj lesz.Ha csak a modern orvostudomány nem talál ki valami briliáns megoldást a rák gyógyítására.
Én itt Pesten csak ugatni szoktam a tele
Holdat mivel kutya nélkül vagyok.
Lehet,hogy egészen odáig lehallatszott,és ezért nem jöttek ki a disznók.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.10.20. 21:29:06

Csak egy szavadba került volna, miszerint: Éva, nekem pedig kell a kutya.Hálás vagyok neked,mert így lett Vahur az enyém.
Most azután paukolhatsz egyedül a Holdra.
süti beállítások módosítása