Némaság!

2013.12.19. 10:15

Azok a ronda kis bacik nem elégedtek meg a torkom begyullasztásával, rámásztak a hangszálaimra is, "akik" nem voltak hajlandóak kiadni emberi hangokat, csak valami érthetetlen tyúk-kárálást, olyat, mint amikor a kotlós egy kövér gilisztát talál.  Ezt ugye sürgősen abba kellett hagynom, ha nem akartam totál nevetséges lenni. Azért, ha teljesen halkan suttogtam - és ha valaki nagyon fülelt rá - akkor valamicske, alig hallható hang  "kijött" belőlem.  Nem is volt rossz a hatás. Ugyanis a suttogásomra mások is kezdtek velem suttogva beszélni. Reflex szerűen - de nagyon aranyosan. Túl zajos, harsogó világunk milyen szép is lenne, ha kicsivel több csend lenne ! A Kerubi vándor fordításából idéznék:

"Nem a csend van két szó között,

Hanem a szó van két csend között

Szólni nem az tud, aki szólni tud,

 Szólni az tud, aki hallgatni tud."

Sok buta szónál többet érhet - olykor - egy okos hallgatás!

                                                                                                                      

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr765699154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.12.20. 08:43:53

Tesó!
Te állítólag Doktor vagy,és szedsz mindenféle bacik elleni varázslatot.
Nekem suttogjál mert Én már a tv-t sem hallom teljes hangerőn.
De tudok szájról olvasni,már négy éves korom óta.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.12.20. 10:41:46

Tesó! Jelenleg csak a levegőt szedem, de szaporán, semmi varázslat. A jelbeszédet tanulom, egyet már nagyon tudok. Bal kezemet a jobb kezem könyökhajlatába helyezem,és az ökölbe szorított jobb kezemet ki-be hajlítgatom. Eddig mindenki értette.
süti beállítások módosítása