Levél a tundrára!

2013.12.21. 17:39

Daragój Vaszilíj  vadásztársam!

Tudod, itt nálunk, ebben kis országban - ami negyven évig piszokul kellett nektek - van egy TV csatorna, ami F& H címen megy. Lefordítva a te szép nyelvedre, ez horgász és vadász műsort jelent. Olyat, amiből meg lehet ismerni idegen tájakat, másféle vadászati hagyományokat, kultúrákat, stb. Azért írok, mert téged is láttalak. Lapultál egy sátorban, valahol a messzi tundrán - ahol a nálunk is vonuló vadlibák költenek - fújtad a libacsalogató sípot és mindenre lőttél, ami a fejed fölé került. Ha lőtávolságban volt, ha nem. Olykor belevigyorogtál a kamerába és közölted, hogy bizony nem vagy járatos a lövészetben. Megmondom neked, hogy ez látszott is. Meg az is, hogy azok a távoli libák a lövéseidre megrándultak, mert kaptak egy-két szem fáradt sörétet a testükbe. Most mondom, hogy ezeket is vedd fel a terítékedbe mert lassan, de biztosan el fognak pusztulni.Te nem tehetsz róla, hogy kezdő vagy és szerencsétlen, bár a film szerint elégedett.

De aki ezt a filmet megvásárolta és bemutatja - annak az alfelébe is elférne egy-két szem fáradt sörét.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr745703650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2013.12.23. 08:46:43

Tesó!
Ezek után a Daragoj-t,káromkodásnak fogom használni,hím és nőnemű egyének esetében.
Ami Téged illet,inkább vadásszál,mint hogy ilyen csatornákat nézel.
Druzsba kívánok Neked és a családodnak Áldott békés Karácsonyi Ünnepeket,és vadban gazdag Boldog Új Évet.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2013.12.23. 19:51:41

Tovaris Tesovics!
Ne szerénykedj az orosz tudásoddal,miután te a Lomonoszov egyetemen végezted, a hittan-életművész szakot. Tudnod kell, hogy a daragoj-himnemű, daragája -nőnemű és a daragóje - semleges nemű.A káromkodásod passzítsad a megfelelő nemhez.Áldott Karácsonyt Nektek is!
süti beállítások módosítása