Álszent bagázs!

2014.02.11. 12:54

Az elején kezdem, hogy a végére érhető legyen a jogos indulatom. Valamelyik TV híradóban egy Csongrádi vadászatról tudósítottak. Vaddisznó hajtásról volt szó, ami azért szerveződött, mert a Tisza árterében megbúvó disznók, a mezőgazdasági területekre kiváltva, óriási károkat okoztak. Ennyi az előzmény.

Az operatőr szépen sorra vette a vadászokat, ( semmi arc kitakarás ), a jópofa kutyákat, a teríték körül gyülekezőket és a szépen  fújó vadászkürtöst. Ebből a képekből az derült ki, hogy  a lőtt vadat maximálisan tisztelően  zajlott ez a ceremónia. A boldog elejtők is az általuk lőtt disznók mögött guggoltak és mosolyogtak az operatőr masinájába is.  A terítéken fekvő disznókat pedig  - talán a személyiségi jogaik miatt?  - kitakarták.

Ekkora álszent baromságot régen nem láttam. Mint a kitakart disznókat sem. Amikor a filmekből, a híradásokból folyik az erőszak, a brutalitás, akkor kitakarnak pár darab vaddisznót,  ahogy - szép, nemes és hagyományos  vadász -szertartás szerint, törettel a szájukban, ágakkal körülkerítetten fekszenek a terítéken ? 

De cudar kényes gyomruk lehet az egyébként húst is evő szerkesztőknek ? Uraim !   Nem kitakarni kell, hanem tanítani, hogy - mi, vadászok - az  elejtett vadnak hogyan adjuk meg a tiszteletet.  Azt kéne kitakarni, amikor önök, a nagyüzemi módon leölt  állatok húsát eszik, gondolom lelkifurdalás nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr165809157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fica kornelia 2014.03.07. 13:50:46

Hu ez durva,de igaza van,remélem olvasták ezt azok is akiknek szolt...és kivánom,hogy szégyenljék magukat!
süti beállítások módosítása