Terep rally !

2014.02.28. 11:35

A napok óta tartó eső alattomos mocsárrá változtatta az erdei utakat. A fiatalabb fák közül jó pár egyszerűen kifordult tövestől, szerencsére nem az útra. Ártéri erdőben ez természetes, de az nem, hogy a favágók hatalmas gépei lövészárkokat nyomorítanak a keskeny utakba, lehetetlenné téve, hogy rajtuk kívül más is - például a vadászok - közlekedni tudjanak. Nagyon zavar, hogy a fakitermelés hatalmas árbevételéből, az utak rendbetételére már egy egy forintot sem fordítanak, holott ez kötelező lenne.  Valahogy efölött szemet huny a "hatóság" is, a pletykás szajkók szerint nem véletlenül. Jut is, marad is !

Külön pech, hogy éppen a lesem felé vezető utam van leharcolva, szegény terepjáróm bánatára. A mély kátyú úgy vezette az autómat, mint sín a vonatot,  Ebből kitérni nem lehetett, de kellett, ugyanis egyre mélyült a vájat, ettől magasodott a "bakhát", szóval  nyilvánvaló volt, ha erre felül az autó, akkor kész, vége. Este , sötétben ez nem kis izgalom. Nos akkor más nincs, mégis valahogy ki kell ugratnom az autót a nyomból. Egy lendület előre, egy hátra, azután újból előre és zsupsz , már be is voltam dőlve az út menti meredek oldalba, egy fa által megmentve a felborulástól. Ha valaki azt mondja, vagy gondolja, hogy a vadászat egy nyugis tevékenység, akkor elmondanám, hogy nem az. Totál be voltam ...hogy finoman mondjam rezelve.

Hab a tortán, hogy ezen a helyen térerő sem volt, csak a közeli falunál. Nos nem csigázom az egyébként sem felcsigázott érdeklődést, hogy jókora kubikus munkával és egy pattanásig feszülő vontatókötéllel - borulás nélkül - kiszabadítottak.

Másnap az autómosóban azt mondták, hogy sok sáros autót mostak már, de ilyet nem mostanában.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr895836768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2014.02.28. 14:56:15

Miközben az autóm elakadását írtam, jött a telefon, hogy "Tesó" barát fia, a Misu ez a csupa szív és izom down-os gyermek, ezüstérmet szerzett a Szentpétervári Európa bajnokságon, valami küzdősportban. Háromszoros vivát neki !
süti beállítások módosítása