Kár, hogy zöld a neve!

2014.04.17. 10:01

A zöld hajtás nevezetű akciónak, csak a neve szimpatikus számomra. A zöld !

Aki nem tudná, ez egy tavaszi vadkergető akció, a neve meg attól zöld amitől veszélyes, ugyanis a téli hajtásoktól eltérően, bokrok, fák, minden levélben, az erdők alját ember magasságig fedi az aljnövényzet, ebbe beküldeni puskás embereket majdnem felelőtlenség. No de a földtulajdonosok azt szeretnék, ha földjüknek még a közeléből is ki lennének lőve, vagy zavarva azok a beste állatok, a vadásztársaság meg  - mást nem nagyon tehet - behódol az akaratnak.

Ahogy "vérszagra gyűl az éji vad" - úgy ment híre az itteni akciónak, jöttek is a viszkető ujjú puskások a váratlan lehetőségre.Több vendég lett, mint helybéli, olyan is volt, akinek a vendéglátóját sem tudtuk, kiféle, miféle.

Hajtók, kutyák, kijelölt lőállások - szóval minden volt, csak disznó nem ! Hála a Jó Istennek. Vagy megneszelték ezt a támadást, vagy tényleg kevesen vannak. Ez utóbbi a biztos. Tehát azért a két nap alatt lőtt két darab disznóért a területünk minden zegéből -zugából el lett zavarva minden négylábú. "Természetesen" a kínkeservesen  lőtt két disznó is göbe volt !

Két napja esik az eső - remélem ettől az elzavart vadak szépen visszaóvatoskodnak a falatnyi erdőinkbe.Én meg végre kiülhetek a lesemre.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr426045428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2014.04.18. 17:32:59

Tesó!
Akkor lepődtél volna meg igazán,ha a zöldből kitört volna a zöld disznó,és bemondta volna a zöld ultit.
Zöldüljek meg ha nincs előttem a kép!
süti beállítások módosítása