Csere!

2014.04.22. 10:59

 Egymáshoz simulva -  a dombok hullámzását követően -   két széles csíkban fut be az erdőhöz a friss vetés kifakult, esőért vágyakozó barna földje és egy arany színben csillogó, embermagasságúra nőtt repcetábla .A legmelegebb színek, az erdő mindenféle zöldje, a barna  és a sárga, a les lábánál találkozik, nagyképűen azt is mondhatnám hogy - rajta ülve - én vagyok a három szín keveréke.

A lebukó Nap is rácsodálkozik a repce csillogására, kéjesen fürdik benne, hiszen egy kicsit az ő gyermeke is. A repcében egy szarvas tehén feje "úszik", mint egy keskeny csónak, lépésenként hullámozva, olykor figyelőn megállva.A hátam mögött zizzen az erdő, kicsit nyújtanom kell a nyakam, hogy meglássam a zaj gazdáját. Egy fiatal, még barkás őzbakocska  éppen az erdő szélén nőtt zsenge füvet csipegeti, amikor felkapja a fejét, mintha zöld bajusza lenne, olyan mókásan állnak  ki belőle a fűszálak.

A repcéből egy teljes díszben pompázó fácánkakas bújik elő., nagyot nyújtózkodik, szárnyával verdes egy sort, majd elrikkantja magát, hírül adva mindenkinek, a családalapításon túl van, mostantól az asszony neveli a gyerekeket. Azután, nekiiramodik és mókásan lelapulva nyargal a kiszáradt szóró felé, ahonnan még egyszer a világnak kiáltja örömét.

Az esti szürkületben egy róka is elősompolyog az erdőből, indulna körútjára. Lehet, hogy éppen a nagyhangú kakasra fájt a foga, de ezt már nem engedhettem...!

Disznólesre mentem, ez lett belőle. Sosem rosszabb cserét !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr846067846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2014.04.25. 03:10:40

Tesó!
Ha a színeket választhatnám én a sárgára szavaznék, mert meg esz az irigység,hogy
Te,amikor úri kedved tartja vadászol.Én
csak,a kis kertemben küszködök a gazzal és az egyéb férgekkel mint a csigák,a lótetű,gyümölcs legyek.
Közben egyre távolodik tőlem a nagy Kudu álma.
Ha még egyszer újra születhetek fogorvos leszek Dunaszekcsőn.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2014.04.25. 10:21:39

@Paci-ens: Tesó! Oké a csere. De megkapod a munkában lepusztult gerincoszlopomat és a recsegő csuklómat is. Zárójelben megjegyzem hogy húsz éve nem itt dogozom!Viszont éppen úgy küszködök a kertemet pusztító férgekkel, mint Te.A globális felmelegedés, meg házhoz fogja hozni a kudut! Ne csüggedj!

solti anasztazia 2014.04.25. 21:29:36

"kicsit nyújtanom kell a nyakam"
hogy birta a nyaka?Gyonyoru lehetett..Abszolut magam ele kepzeltem az egeszet meg olvastam..
@Paci-ens: itt is van kert,gaz es minden ami jooooo...de az a jo .-)

Paci-ens 2014.04.27. 00:46:18

@solti anasztazia:
Sztázi!
A jooooo...-ból még jobbat is lehet csinálni,ha a lelked mélyén akarod.(de ehhez még nagyon sok olyan ember kell aki meri vállalni az érzéseit)
Változtatni akar a hímek által uralt világon
Pl.a csigák ne legyenek két ivarúak,hanem legyen egy fiú és egy lány,az a kis mésznyilacska ne jelentsen semmit.Szeressék egymást,amíg a mezei brazilok be nem gyűjtik őket, hogy eladják.De ehhez lehet,hogy pár millió genetikailag megváltoztató év kell még.
Pl.Figyeljünk, a földön élő élőlényekre legyen az állat vagy növény,vagy akár fogorvos.
Te például egy,egy pauzássab időszakban megnyomkodhatnád a Doki hátát ami nem csak a tesztoszterintszintet emelné meg nála,hanem még jól is esne neki.
Azon sajnos nem tudunk változtatni,hogy mi hímek uraljuk a világot,de Ti rajtunk uralkodtok.
Ne nyuúd a nyakadat,mert ha nagyon hosszú lesz, már nem érlek fel egy puszira!
süti beállítások módosítása