Recept !
2014.05.03. 22:01
Mától kezdve, van egy receptem arra, hogyan duplázzunk meg egy halat - persze csak vizuálisan - ha kicsi és kevés. Az ötletet a Kopácsi halászok adták, akiknek specialitásuk a csíptetett ponty. Ez egy furán, a hátán felbontott és ilyen módon szálkátlanított hal, amit kiterítve, befűszerezve nyársra húznak és mintegy két óra hosszat parázson sütnek.
Ennek a módszernek aktualitását az pontyocska adta, amit az unokám fogott. Teljesen egyedül, a bevágástól a kihúzásig. Nekem a megtisztelő szákolás jutott. A bontást is együtt csináltuk, igazából ez volt az első ilyen fajta "boncolásom". Elég morbid lett a végeredmény, mert "kiterítve" olyan lett a hal, mintha a hasánál fogva, a saját tükörképével kapaszkodna össze.
Innentől kezdve - technikai okokból ( esett az eső) - eltértünk a kopácsi módszertől, a parázson sütéstől, helyette tepsibe került és ott sült meg, jó sok szalonnával tűzdelten, krumpliágyon.
Mondhatni remek karriert futott be a halacska.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.