Sír a fa !

2014.05.06. 20:33

Figyel öreg, ha továbbra is így könnyezel, mindenem elázik. Remélem nem azt az elszáradt karodat sajnálod, amit levágtam? Először is, azért kellett megtennem, mert belógott a les elé, másodsorban, meg - sose sajnáljad -  szép új ágak nőttek  ki belőled a levágott helyén.

Amikor egy kis szél is kerekedett, úgy potyogott a fűzfa leveleiből a víz, mintha esne az eső. Azért - ha belegondolunk - csodás teljesítmény, hogy onnan valahonnan a mélyből szívják fel a gyökerek az éltető nedvességet, ami egészen a magasban zizegő levelekig jut és miután leadták a fának szükséges jóságokat, a levelek végéről - visszapotyognak a földre. Meg rám, ahogy békésen pipázok a fa alatti lesen, disznóra várva.

Amikor a fából potyogó esőt, valódi kezdi felváltani, feladom a küzdelmet. Ma is a disznók győztek.

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr486128232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2014.05.08. 19:57:25

Tesó!
Én az öreg kell,hogy értelmet adjak a történéseknek.
Ezt a jelenséget úgy nevezik a nagyon okosok,hogy ozmózis.Ha sok víz jut a rostjaim közé, akkor a leveleimen keresztül a felesleget kiengedem.
Eleinte egész szimpatikus voltál,de utána az egyik karomat levágtad.
Csak ültél alattam,valami ordenáré bűzt árasztva.
Na ezért pisáltalak le.

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2014.05.10. 07:57:10

@Paci-ens: ..hát Tesó, ha tudom, hogy te laksz a fában - azzal az ozmózisos kis fruskával - a styl fűrészt viszem.
süti beállítások módosítása