Csinálja az, aki kitalálta !

2014.05.11. 10:40

Egyszerű, mint az ágyba szarás! Kezdjük onnan, hogy a disznónk - az általunk ütött szép nagy lyukkal az oldalában - csendesen alussza örök álmát. A vadász - miután lekászálódott a lesről - és nyugtázza, hogy valóban halott a szerencsétlen, hozzáteszem ez az utolsó boldog pillanat  - munkába kezd.

Először is előveszi a krotáliákat  - bocsánat,  még előtte gumikesztyűt húz, mert vírus kerülgeti az országot - és megpróbálja az esti sötétben kisilabizálni, hogy milyen sorszámú a krotália, amit karperecnek berakhat a disznónak, mert nem mindegy, a hivatal szerint, fő a rend. A sorrend ! De mielőtt ezt tenné, a krotália oldalából kifaragja a megfelelő hónapot - azt még nagyjából tudja az ember, - meg a napot, amit már nem annyira. Ahogy bekerült a műanyag perec, következik az adminisztráció, ehhez vagy levesszük a kesztyűt, vagy nem, a végeredmény egyforma, véres, maszatos lesz a lőjegyzék. Eddig követhető ugye?

Ezek után következik a "halott" alapos megtekintése, mert a vírus,  bőrbevérzéseket okozhat. Aki ezt egy vaddisznón meglátja, az sasszem. Zsigereléskor meg kell vizsgálni minden belső szervet, mert kötelező és véleményezni kell. Amatőr húsvizsgálók lettünk, tanfolyam és vizsga után !  Innentől kezdve szerencsések azok, akik gégészek  vagy  kardiológusok, mert a garatból ki kell venni a mandulát - nem egyszerű -   és egy kis fiolába beleszuszakolni, a szívből pedig egy fecskendőbe vérmintát venni. A húsvizsgálói véleményem egy papírlapra kell írni, ami utazik a disznóval a hűtőig.

A hűtőházba érkezéskor egy másik adminisztrációs folyamat indul - de ezt hagyjuk.  Ennyi is elég volt !

Eddig azt mondtuk, hogy lassan minden vadászathoz egy jogász is kell. Most bővül a kőr, adminisztrátor is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr796148882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása