Harcsapörkölt !

2014.07.27. 17:49

Rendben, nem titok, elmondom a harcsapörkölt receptjét. Először is el kell menni a henteshez, jóféle szalonnáért ( ha nincs otthon) Olyan szalonna kell, ami vaj puha, és legalább két húsos csík lapul benne. Legjobb, ha kóstolásképpen levágunk egy vékony szeletet és a szánkba vesszük. A szalonnának omlósnak kell lennie, a húscsíkok lehetnek egy kicsit rágósak. de csak egy kicsit. Azután ezt a műveletet többször ismételjük, ha maradt jó, ha nem, visszamegyünk a henteshez.Ezután kipiszkáljuk a fogunk közül a húsdarabokat - ami egy további ízlelés forrása lehet.

A megmaradt szalonnát, felkockázzuk, kisütjük. Az ügyesebbje két "kakastaréjt " is  süthet közben - mintegy melléktermékként - jó lesz később kenyérrel.( remélem senki sem egy kakas ékességére gondolt) Ha kisült a szalonna és letöröltük a csempét, kiszedjük a pörcöket. Forrón is finom, de hagyjuk pihenni, majd kell a végén.

Ebben a finom füstös zsiradékban pároljuk a hagymát, utána a fokhagymát. Most jön a lényeg, a paprika. Beleszórjuk és hevesen kevergetjük, hogy ne égjen oda, de kapjon egy kis színt. Ezután paradicsompüré és némi víz következi, sóval, borssal, stb.A kifilézett hal csontjait ebbe rakom és szétfőzöm. Irtó gusztusos. Azután kiszedem ezeket a rémségeket és a felkockázott halat maximum  tíz percig főzöm - és kész.

A túrós csuszát nem tudom hogy kell, de arra kell rakni. A pörcöket is !

Jó étvágyat !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr436549189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása