Nevetőgörcs!

2014.08.01. 15:19

Már megint egy újabb ( tegnapi) horgász kalandom - de ez többszereplős lesz és vidám.  Elöljáróban elmondanám, hogy a pecálás nem egy magányos dili,  kellenek hozzá még érdekes  "társak" is, mint például a giliszta, a csontkukac, vagy az az undorító nadály . A horgászat nem a vízparton kezdődik, hanem már előző nap, a horgászboltban, ahol  a kellékeket kell beszerezni, iletve megvenni. Nem lehet korábban,  mert a csontkukacok ripsz-ropsz bebábozódnak és attól kezdve nem hajlandóak  fickándozni, hanem barna hengerré merevedve várják a feltámadást, a léggyé válást! A giliszta is igényli a jó bánásmódot.

Ha minden egyben, botok, táskák, székek, meg még nem is tudom még  mik, akkor lezdődik az autóba rakodás. Nem egyszerű, minden összeakad mindennel, amit rendszerint nem egy lágy ima  kisér.És még azt mondják, hogy a horgászat nyugtat  

Nem akarok a részletekben elveszni - ugyanis jó napot fogtunk ki - mármint az unokámmal és az apukájával, szóval egyik kapás jött a másik után, aminek legtöbbször egy ponty lett az eredménye. Az egyik kapás olyan másféle volt, mint a "megszokott" mert  a bot is elindult már a tó felé, amikor elkaptam. Nem tudom mennyi idő  telt el a fárasztással - de egyszer a már fáradó hal is megmutatta magát - ugyanis egy hatalmas, sokbajuszú rusnya harcsafej jelent meg a víz felszínén. A szákolásba belerokkant a merítőszákom, de végül a fűben hevert a szép nagy afrikai harcsa.

Nos ekkor jött a vidám része a dolognak, Fényképezéshez akartam felemelni a harcsát, de ez a manőver nem tetszett neki, ezért mérgében nagyokat "böfögött" - sőt - akár még annál is illetlenebb hanghoz hasonlókat bocsájtott ki, amit én azonnal Lúciára fogtam. - Jaj Lucia, ezt azért nem kellett volna - mondtam neki, amitől szinte nevetőgörcsöt kapott.

Csak a kiegyensúlyozott,  stabil lelkű emberek értik a tréfát. Ahogy mondani szokták: akinek nincs humora, az egyéb galádságokra is képes.

 Az tud szívből nevetni, akinek rendben van a lelkivilága. Hát az unokámnak akkor nagyon rendben van,  mert ilyen őszinte kacagást régen hallottam. A nevetés ragályos, így mi is elkaptuk.

Kinevettük szegény harcsát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr336564293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

solti anasztazia 2014.08.09. 22:22:51

Ez igy van..imadom hallgatni mikor szivbol nevetnek a gyerekek..
süti beállítások módosítása