Megjött !

2015.01.02. 09:54

Jól érezte az öreg nyárfa. Megjött a hó ! Hozzáteszem gyorsan, hogy végre ! És nem is a szokásos módon, felülről lefelé esve, vagy költőien - szállingózva-  hanem vízszintesen, szélviharra ülve. Az örömöm nem annak szól, hogy majd valami téli sportot űzhetek, mert semmiféle  havas-jeges sportággal nem vagyok jóban. Ahogy ez egy igazi alföldi "gyerekhez" illik. Igazából esni sem tudok rendesen, ha én esek, akkor vigyázz állásban és lehetőleg tarkóra. Ezt már egy lefagyott köpésen is meg tudom tenni, nem kell hozzá jégpálya.

De most nem is ezért jó ez a hó és a cudar hideg, hanem azért mert végre pusztulnak a kullancsok, a szúnyoglárvák, a legyek,  a tetvek, és a rengeteg kárt okozó pockoknak is befagy a segge. Évek óta hiányzott már a télnek ez a regulázó szerepe.

Amit viszont az ónos eső tett a Pilisi erdőkben - az már valóban tragédia. Az ónos eső - nem más, mint egy  jellemtelen képződmény -  "aki" nem tudja eldönteni, hogy mi is legyen, eső-e vagy hó. Lételeme a károkozás. Hozzátenném, emberben is van ilyen.

Közben átlibbentünk az ó -évből az új -évbe, aminek első napján kizarándokoltam  Szt.Vendel szobrához, ahogy azt évek óta teszem. - Vendikém - szóltam, hozzá -  ha megkérhetnélek, mint az állatok védőszentjét - légy szíves  mondjad már meg a vadaknak, hogy ebben az évben is én maradtam a "főnök", szóval nem kell betojni, nem sok kárt teszek bennük.

Hálám jeléül pedig vedd ennek a mécsesnek a lángját !

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr797032123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2015.01.03. 16:26:47

Ismét egy szellemes és gondolatindító írást kaptunk Öntől Doki. Mely azért a kegyetlen valóságba ránt - ónos eső, destruktív embertípus ..és persze az esés sem egy kellemes dolog.
Emlékszem erre a Szt. Vendel szobor előtti tiszteletadás hagyományra (úgy látszik olyan régen nem tűntem el:)..és persze ez is igazolja mennyire betartja ezt a tradíciót.
Nagyon Boldog Jó Egészségben, Vadászati vagy Horgászati Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok!! Pár nap múlva személyesen is meg FOGom tudni tenni. Továbbá minden kommentelőnek, látogatónak is BUÉK!

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2015.01.04. 07:36:50

@Az angol beteg: Az eső védelmében azért annyit mondanék, hogy az eső nem oka, hanem kiváltója a természeti jelenségeknek. Nem tehet "róla", ha esőként indul lefelé és jégként ér a földre, vagy azon fagy meg.
Köszönöm a Jókívánságokat és viszont kívánom az egész Családnak.

Paci-ens 2015.01.05. 12:46:41

Tesó!
Igazad van pusztuljanak a kártevők,ha a Tél Úr úgy akarja.
Ha nem szeretsz korcsolyázni,síelni,szánkózni,fene bánja,de az Általad, egy köpésen bemutatott dupla leszúrt ritzbergert nagyon szívesen felvennék videóra,hogy halálomig röhöghessek rajta.(Ámbátor mivel vizuális típus vagyok lehet hogy nem is kell a videó.)
BUÉK.Neked és minden kommentezőnek.

Az angol beteg 2015.01.06. 12:35:39

@Acél Csaba: Igaz!
Köszönöm köszönjük szépen! Kézzel-lábbal mutogatva de átadom

solti anasztazia 2015.01.08. 14:10:12

Tőlem is Boldog Új Évet mindenkinek!!!!
Doki ha ilyeneket ír kirúgnak..a hangos nevetés miatt..annyira bírom, hogy zok szó nélkül bevallja, ha valamiben nem jó és még viccet is csinál belőle..Imádom a humorát!

solti anasztazia 2015.01.08. 14:11:20

"ha én esek, akkor vigyázz állásban és lehetőleg tarkóra. Ezt már egy lefagyott köpésen is meg tudom tenni, nem kell hozzá jégpálya." :-) :-) :-) :-) :-) :-)
süti beállítások módosítása