Two in One.

2015.01.31. 09:39

Az biztos, hogy gyakrabban vadászok - hála Isten - mint írok, így a történetek halmozódnak, sokasodnak, néha egybemosódnak.  A gerlézések, fácánozások eseményei sokszor hasonlítanak egymásra - bár sosincs két egyforma -  de  egy-egy toronykakas, vagy gerle lövése éppen úgy rögzül az emlékezetemben, mint mondjuk egy nagyvad látványa, vagy elejtése. 

Az elmúlt héten, mindkettőből részem volt.

Az esti szürkület meghozta a "szokásos" esőt, ami havas esőbe váltott, mint ahogy ez napok óta így történik, mintha medárdot érezne a természet. A szél is tette a dolgát, ropogtatta, nyikorgatta a fákat, szóval ilyenkor, amikor nem is látni, nem is hallani - takarodót kell fújni. Már harmadik órája ültem a lesen, szóval lett volna ideje a disznónak, hogy színem elé járuljon. De nem tette. Kész, elegem van - morogtam, szarrá ázok, mire a kocsiig érek, indulás haza. A puska már a vállamon volt, a hátizsákom még csak félig a hátamon, amikor három nagy feketeség szaladt ki a szóróra. Hűha, megjöttek a disznók. Mint a visszapergetett filmen ugyanazt csináltam hátra, mint egy perccel előtte - előre.A létra felső fokáról léptem vissza, feltámasztottam a fegyverem és amikor minden rendben volt, felkapcsoltam a fegyverlámpát. Azt láttam, hogy nem láttam semmit, illetve valami szürkés árnyakat, mert a távcsövet is a lámpát is belepte a hó.

Ez a vadászat is  emlékezetes marad, de nem a sikeréről.

A másik történet már inkább sikerről szól. Elöljáróban csak annyit, hogy a gerle vadászidénye a mai nappal lejárt, így a két nappal ezelőtt lőtt gerlém, mondhatni a "búcsú" gerle volt. Fácánozás közben keveredett fölém egy magas gerlecsapat, annak az egyikét sikerült leszólítanom. Bevallom, jobban örültem ennek a lövésnek, mint az aznapi fácánokénak.

Két történet, két örök élmény. Erről szól a vadászat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr57126415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2015.02.01. 09:30:16

Az igazán lenyegi dolgok ugye a szemnek lathatatlanok , ugyhogy nem baj hogy azt látta h nem látott semmit :)
süti beállítások módosítása