Egy szerb kakas.

2015.02.12. 17:29

A széles csatorna túloldalán, tőlünk alig száz méterre, már egy szerb falu szélső házainak kertjébe látni. Néha elcsodálkozik az ember, hogy máshol is ugyanúgy zajlik az élet, mint "idehaza" A régi, puskaporos szagú időkre, csak a magas, rozsdásodó őrtornyok emlékeztetnek. A magyar határőrök tudtak rólunk, bejelentettük a vadászatot.

Egy kakast vert fel előttem a kutya -  a mozdulatom már nem tudtam visszafogni - rálőttem és a madár  leesett. A "túloldalon". Szerbiában. Szegény kutya próbálkozott az átúszással, de hideg is volt í víz, meg hínáros, így feladta.

-Ezért a kakasért pedig átmegyünk - döntött a vadőr. Találtunk egy vas hidat, aminek nem volt "alja", csak a vas traverzeken lehetett átbillegni, ami nem volt egy egyszerű mutatvány. Gondolom a határsértők miatt pucolták le a hidat. A kakast felvettük és a következő átjáró irányába vettük az irányt, de a mindent beborító belvíz miatt, elég jól bekeveredtünk a szerb részre. Azután már magyar rész következett, de ebben sem volt köszönet, mert mire minden vizes részt megkerültünk, eltelt a délelőtt.

Ez a kakas különleges értékes lett, mert határt is sértettünk és legalább tíz kilométert gyalogoltunk érte. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr907165163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2015.02.13. 04:24:12

Tesó!
Azért a törvények,törvények.Ezt nem gondoltam volna Rólad,hogy halmozottan,előre megfontolt szándékú deviáns viselkedéssel fogod gyarapítani az unokád vissza emlékezéseit.
1-Tiltott határátlépés.(az átkosban ez minimum tíz év)
2-Deviza bűntett(biztos volt a zsebedben pár forint)(Teljes vagyonelkobzás)
3-Hadüzenet nélküli,orv támadás egy szomszédos ország élőlényei ellen.(A Strasbourgi bíróságon ezért minimum 30 évet adnak,de mivel Te bűn szövetkezetben követted el,a vadőr tettestársad volt,is,igy alap hangon életfogytiglan)
Még jó,hogy az az ártatlan kutya otthon maradt.
Megérte ez a kapás lövés?
Naná!
Ne aggódj,mert látogatni foglak,és viszek Neked kocsonyát,és füstölt csülkös bablevest.
süti beállítások módosítása