Akadémia?

2015.03.09. 20:37

Az előző szösszenetemből remélem kiderült, hogy sem aktívan, sem TV-ben nézve, nem vagyok valami focipárti. Egy Barcelona-Reál meccset szívesen megnézek, de kérem szépen, ott egy másik dimenzióban ténykednek a résztvevők. Nekem az a labdarúgás. Amit a hazai pályákon művelnek a fiuk -  gyorsan hozzáteszem, hogy a csapatok összeállításhoz szótár kell, így nem is nagyon értem, hogy mitől magyar ez a bajnokság, - szóval  ez nem labdarúgás, mint sportág, csak focizgatás.  De ezt most hagyjuk.

Sokáig az volt a gond, hogy nincsenek nemzetközi színvonalú létesítményeink, azért bénáznak a gyerekek , de ez is megoldódott, csilivili stadionok, fűtött gyepszőnyegek,méregdrága felszerelések, stb  és üresen kongó lelátók. A TV meg közvetíti. Hát ezt nem kellett volna. 

Véletlenül egy meccsközvetítésre kapcsoltam. Egyik csapat  - valamikor patinás egyesület volt -  most árnyéka önmagának - és egy másik garnitúra. Először nem is tűnt föl, hogy mi van a mezükre írva. Azután kisilabizáltam, mivel ácsorgó játékos háta jól olvasható -  Puskás Akadémia !

Édes Istenem. Először is, szegény Puskás öcsi, forog a sírjában, hogy bénázó gyerekek viselik a nevét. De ami még ennél is nagyobb gond, hogy Platon is forog ! Ő alapította meg az első Akadémiát - a matematika, a természettudományok és a filozófia tanítására.

Az Akadémia szót és a mögöttes tartalmat hagyjuk már meg a tudományoknak. Ne járassuk le !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr787255053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2015.03.12. 05:04:10

Tesó(
Ne is tagadd,hogy rajongsz a fociért(igaz tudat ALATT)mert ott is lőni kell a sikerért.
Ha rajtad múlna a fűtött pályákon sem maradna egyetlen futó nyúl sem.

Az angol beteg 2015.03.13. 14:42:07

Szeretjük a görög(ül) gondolkodókat:)..a focit már kevésbé..azt viszont főleg nem és nagyon nem tartom igazságosnak, hogy mekkora fizetést kapnak egyes focisták. Milliók stb...túrót..negyede is elég lenne!! Továbbá hány kis szegény negyedben v körülmények között lehetnek messze jobb labdaérzékkel rendelkező, technikásabb stb fiatalok akikről soha nem fogunk hallani, mert "láthatatlanul" rúgják a bőrt és nem olyan körökben mozognak vagy mozoghatnak..
süti beállítások módosítása