Fácánok!

2015.06.21. 16:28

 Hetek óta tartó előkészületek után, tegnap végre megérkeztek a fácánok. Pontosabban, meghoztuk őket, szám szerint 225 darabot.  Az itteni lakóhelyük egy patakvölgyben lett kijelölve, ahol akkor is vízhez juthatnak, ha aszályos év jönne ránk.Persze a kedves vendégek fogadásához elég sok előzetes munka szükségeltetett,  például etetők építése, ugyanis a a tenyésztett fácán ahhoz van szokva, hogy az ennivalót elé szórják, nem kell keresgetni. Azután, a rókák ellen is statáriumot hirdettem, ahogy mondani szokták, tűzzel, vassal !

Bevallom, szívet melengető látvány volt, ahogy a szárny-béklyótól megszabadított madárkák a ládából kibújva, szárnyra kaptak, gyorsan megértve, hogy szabadok, hogy végre repülhetnek és ez megy is nekik.

Úgy bocsátottam őket útjukra, mint ahogy a gyermekeinket szoktuk, vigyázzatok magatokra, idegenekkel ne ismerkedjetek és veszély esetén gyorsan bújjatok a sűrűbe.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr577561954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paci-ens 2015.06.21. 18:23:31

Tesó!
Látlak magam előtt,hogy a mellkasod akkorára duzzad mint egy hőlégballon.
Szilárd elhatározással a szemedben,állsz a patakvölgy peremén,és elhatároztad,hogy, minden áron meg kell akadályoznod az állomány csökkenését,még ha róka vér is tapad a kezedhez.(Katinak írjál búcsúlevelet)
Sok szerencsét hozzá!
Csak az a baj,hogy a rókák,és az ölyvek,és egyéb ragadozók,nem igen fogják respektálni ez irányú törekvésedet.
Jó ha ötvenet hozol terítékre,de a terület vadállományát bővítteted jelentős mértékben,egy rövid ideig.

Az angol beteg 2015.06.22. 10:52:58

Doki! Szabad olyat kérdeznem, ha nem haragszik, hogy ezért a fácánmennyiségért ki fizetett? Ilyenkor összedob a vadásztársaság valamennyi pénzt vagy hogy történik ez? mekkora összeget kell elképzelni csak úgy hozzávetőlegesen?

Acél Csaba · http://acelcsaba.blog.hu 2015.06.23. 12:49:34

@Az angol beteg: Egy vadászterületre bármilyen vadfaj bevitele engedélyköteles és fizetős.Az állomány növelés és vérfrissítés bevett formája, ha "idegen" egyedeket engedünk szabadon. Van, ahol "kész" fácánokat vásárolnak és azokat levadásszák.A másik - jelesül az általam alkalmazott - hogy olyan állományt hozunk, amelyik itt még tojásokat rak és azokból fel is neveli az utódokat. Ez a módszar a hosszútávon növeli az állományt, vadászati eredményt csak évek múlva ad. De azt stabilan. A számlát a vt. fizeti.

Az angol beteg 2015.06.24. 19:03:11

@Acél Csaba: Értem. Köszönöm szépen a választ!:)
süti beállítások módosítása