Rozsdáék !

2015.06.29. 16:52

Három pihés kis fej kandikál ki a fészekből, három kis rozsdafarkú fióka.  Már alig férnek egymástól, folyton helyezkednek, izegnek, mozognak, igyekeznek a legjobb helyet elfoglalni és a csűrüket hatalmasra kitátani, mert az kapja a legszebb kukacokat, aki élelmes. Így van ez nálunk, embereknél is, aki szerény, az szegény marad. A törtető meg gazdag.

 Kicsi lett már a fészek-lakás, ami eredetileg, csak a három tojás befogadására készült. Elnagyolt munka volt - láttam -  de biztos sürgős lehetett már a fészekrakás. A tegnapi nap, nagy nap volt rozsdáék életében, mert kirepültek a fiókák. Kicsit ügyetlenül, kicsit fejetlenül, nekiszállva ennek-annak, de végül valahogy visszajutottak a fészekbe. Most büszkén feszítenek a helyükön, úgy érzik, hogy felnőttek, pedig még a szülők etetik, őket - mondhatni erőn felül.

Éppen úgy, mint az embereknél !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr657583226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2015.07.01. 12:53:13

Nagyon igaz! Ugyanakkor mi számít szegénységnek és mi gazdagságnak? :) Eszembe jutott egy himesi származású, műszaki sportban jeles sportemberünk, ő a szerény gazdagok sorát gyarapitja észrevételem szerint és ez jó dolog :)
süti beállítások módosítása