Szaporodjunk?

2015.08.06. 09:22

Ez a meleg, már nekem is sok. Kornyadozik, kókadozik mindenki, már aki teheti. De most nem a "teremtés koronájáról", az emberekről írok, hanem az igazi koronákról, a négylábúakról.

Július vége, augusztus eleje az őznász ideje. Fittyet hányva a hőségnek, a bakok naphosszat koslatnak a suták után, szinte végkimerülésig, legyen akár déli rekkenő meleg. Tele vannak tesztoszteronnal, a természet parancsa pedig, hogy szaporodjatok, sokasodjatok. Ezt anélkül is tudják, hogy elolvasták volna a Bibliából a Genezisit. Ez a "parancs" - ha kisebb lendülettel - de az emberiségbe is átköltözött, nyilván nem ilyen szűkre szabott intervallumban.  Még szerencse ! Eddig legalábbis így volt !

Az idei évben valami nagyon megváltozott. Az őzek sem sem vitték túlzásba  a szerelmet, alig csak egy-két bak hajkurászta  a sutákat, ami bizony nem éppen záloga a jövő évi szaporulatnak. Lehet, hogy a jelenkor fiataljaira kínos az átkötés, meg erőltetett is - hiszen nekik nem a kedvük ment el - hanem az eredményességük -  mivel a magyar, hangsúlyozom a magyar fiatalok spermaszáma éppen egy tizedére csökkent - alig negyven év alatt - ráadásuk gyatra minőségben. A miértre nincs válasz, csak találgatások. Azt hiszem, ebben az ügyben, hihetünk Czeizel Endrének.

Összegezve: itt is, ott is nagy a baj !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr457685024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az angol beteg 2015.08.07. 17:33:20

Velem jót tett Doki. Szerencsésnek mondhatom magam, ugyanis fogmutetes beteg/szabadságom apropóján kb semmit nem érzek a melegből. Helyette viszont nagyon élvezem az 'Eb a vadász kutya nélkül' c. művet.:) Mielőtt nekifogtam csak sejtettem hogy 'varratszaggató' humor is lesz benne, nem csalódtam:) Remélem a jövő szaporulatai is hasonlóan csalódásmentesek lesznek!
süti beállítások módosítása