Halcsók !

2015.08.24. 15:06

Mint az ékszerboltok esti fényárban úszó kirakatai, úgy csillogott a tó vize, aranyban, ezüstben. Olykor egy kis kacér szél, hullám-fodrocskákat  varázsolt az egyébként sima víztükörre, megcsiklandozta, amitől kéjes kis borzongás futott végig rajta, hol itt, hol ott. Te szél, ne pajzánkodj már! - intette kacagva, de azért jól esett neki a gyengéd udvarlás.

 Résnyire szűkült szememmel - már félig-meddig szundikálva, a gondolataimban lubickolva - nézem a színes kapásjelző karikákat, hátha mozdítja valami, de nem.... semmi sem moccan.  Ne baj, gondoltam, de azért bevetem a csodafegyvert, a szerencsét hozó kabalámat, pipára gyújtok.  A csöndet, a békét, a nyugalmat kettétörve becsörtet mellém egy pecás. Nem köszön, csak bólint, de ez sem biztos, lehet, hogy a csak a szájában lógó cigit igazgatja.

Menő holmik sorjáznak elő a hatalmas szatyorjából, vég nélkül, mintha hetekre jött volna.Nem kezdő a pasi - állapítom meg.  Amikor az elektromos kapásjelzőt kezdi szerelni, ideges leszek. Mi a büdös lóf...nak kell ide ez a csendháborító szerkentyű.? Még az éjszakai horgászatoknál megértem, erre ébred a sörtől álmos horgász. De itt, ahol mindenki a bot mögött kuksol, kérdem én, minek ? Hacsak arra nem, hogy hallja az ember, hogy hol van szerencse. Ez meg ugye káros a horgászok egészségesen irigy természetére.

Még jó, hogy a saját botomat is figyelem, mert igencsak megindul a víz felé. Bevágok, megfeszül a zsinór, kéjesen kattog az orsó fékje. A másik botomon átvezetem a halat, amitől a szákomtól egyre messzebb kerülök, már majdnem az új szomszéd mellett küzdök a hallal. Fanyar képpel nézi a küzdelmem - nem ajánlkozik segíteni.  Emeld már fel azt a fonnyadt segged és merítsd ki ezt a halat te vadbarom - gondolom, de ebből egy -  lenne szíves segíteni, ha megkérhetném -  lesz, mire kimondom. Szóljon mentségére, jól szákol.

Mielőtt visszaengedem, lemérjük. Hét és fél kilós a szép nyurga ponty. Az elektromos kapásjelzős pecások mellet, a csókolódzósokat sem kedvelem. Nincs annak a szegény kifogott halnak elég baja, kell az a büdös csók neki? Nagy örömmel, de csók nélkül csúsztatom vissza a remek halat !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr877730496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása