Itt a piros, hol a piros !

2016.05.23. 10:42

A saját ritmusomtól kissé megkésve, kb. fél nyolckor másztam fel a lesemre. Előtte hezitáltam, hogy ide üljek-e, hiszen nyugati szélben éppen a szóróra szállna a pipám füstje, amit a disznók nem biztos, hogy szeretnek.De azt is tudtam, hogy a völgynek - aminek az alján lapul a lesem, szépen belesimulva  a bokrok, fák szövedékébe - saját szele van.Lehet, hogy "odafönt " Nyugati szél van, de "idelent" már ellenkezőleg fúj. Ilyenkor tesz jószolgálatot az unokámtól elkobzott buborékfújó - amiről valakik kiderítették, hogy káros a gyerekre. Viszont a szélirány megállapítására nagyon alkalmas.

A lesre felérve, első teendőm a fújás! Nézem a csillogó gömböket, ahogy egy kicsit tétováznak felettem, mintha nem lenne kedvük tovaszállni, mintha tudnák, hogy csillogásuk csak pár másodpercig tart, után elenyésznek, de közben  nekem tesznek szívességet. Örömmel kísérem tekintetemmel a gömböcskék útját, mert jó a szelem.

Ezek után nyugodtan jöhet a pipa is. A felszálló füstkarikák is igazolják a szappanbuborékok igazságát, az is jó irányba bodorodik.

Még annyira a szertartások elején járok, hogy szinte csak véletlenül nézek a szóró felé, amikor a csalán között egy piros testet veszek észre. Nyilván egy őz, konstatálom - csak az lehet ilyen rőt vörös -  de azért reflexszerűen a távcsövemet ráirányítom Basszus, ez nem őz, hanem egy disznó. .Egy vörös disznó !

Elővigyázatosan a pipámat a jobb számsarkából a balba tolom,  addigra a disznó is mutatja az oldalát, illetve a füle tövét.Oda is kapja az "áldást".

Sűrű, göndör vörös szőr borítja a testét - ha jól tudom mangalicákban van hasonló ruházatú. Kedves disznó, még szerencse, hogy itt fejezted be a pályafutásod és nem kellett valamelyik szülédnek kellemetlen kérdéseket feltenni a szerelmi életéről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr28740098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása