Elrepült a "blama" !

2017.02.17. 17:37

Még két hét és erre a vadászati idényre befejezzük a fácánozásokat. Tegnap volt még egy vadászatunk és jövő csütörtökön lesz a búcsú és ezzel kész. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell hogy mondjam, rá is fér a vadászterületekre a nyugalom. Az viszont megnyugtató, hogy azok a kakasok, akik megúszták a vadászatokat - mert jól repültek, vagy ravaszul elbújtak - ezeket a géneket fogják továbbadni az utódokba.

A tegnapi vadászat úgy indult, hogy elmarad a köd miatt. A Mohácsi komp a sűrű ködben csak radarral "tapogatózva" találta meg a túloldalt, de ha hosszában mentünk volna, azt sem vettük volna észre.Amikor a Csátaljai büfében a lángost eszegettük, már egy kicsit emelkedett a köd, így remény volt arra, hogy vadászunk.

Azokat a kisebb nádasokat, remízeket vettük kőrbe, amikhez elég, ha négyünkből kettő hajt, kettő meg eláll. Eddigi vadászatainkban a hajtásban menők voltak a szerencsésebbek, mert több volt az esélyük, de Gábor barát erre is adott magyarázatot - mert a barát az barát - miszerint ők a "punnyadt" kakasokat lőtték, mi pedig a leállók, a sebesen iszkolókat. Ezen a napon már a punnyadtak is iszkoltak, a hajtás indulásakor, vagy még korábban, már menekültek. 

Már két kakas lőttem - hogy dicsekedjek is -  amikor egy reményteljes gazost kerítettünk. Egy szarka cserregett el fölöttem, amire rálőttem, mert a szarkákkal elszámolni valóm van, de erről már írtam korábban. A lövésre nagy csapat fácán startol el, zömében tyúkok. Egy fácán olyan magasba emelkedett, hogy a párás ködben kakasnak néztem, jókorát elébe tartva meglőttem.

Innentől érdekes a történet, mert a fácán, mintha liftbe ült volna olyan sebesen és függőlegesen emelkedett, majd pörögve, forogva mellém esett. A lövésem miatti örömöm azonnal elpárolgott, mert a kakasból tyúk lett, mire leért. Igaz, hogy öreg, hosszú farkú tyúk, de sajnos mégis csak  tyúk.

A nagy blamát a tyúk oldotta meg, mert egy rövid szieszta után egyszerűen lelépett. Úgy gondolom, hogy  egy szem söréttől megszédült és ahogy jobban lett, elrepült.

Elrepült a blama !

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2812269182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása