Élmény !

2017.05.12. 16:46

A lenyugvó Nap fénye, aranybarnára festette a szél fodrozta felhők "hasát", ettől olyan félig fehér, félig aranyszínű bárányokká váltak. Közöttük a Napsugarak széles pásztában szaladtak a a föld felé, a haragos zöld búzavetésben fáradtan omlottak el, hiszen már jócskán esteledett. A közeli falu harangja is elkongatta a nyolcat, de ennél pontosabb órával rendelkezett a faluszéli juhász szamara, "aki" éktelen ordítással követelte az esti vacsoráját.

A búzavetés mellet kopárnak tetsző földdarab húzódott, de ez a kopárság csalóka volt, hiszem a nemrégen elvetett magok már elindultak az éltető napfény felé. Az erdő sarkán álló lesről élénken távcsöveztem a vetést, mert azon - jócskán lőtávolon túl - szarvasok csapata legelészett, talán az itt-ott feltörő gyomot, füvet csipegették. 

Nem tudtam levenni a szemem a csodás felhőjátékról és éppen arra gondoltam, hogy ebből  a szépségből, már csak egy disznó hiányzik - amikor ez a vágyam is teljesült. Egy "jóképű" kanocska szaladt be a búzába, ahol az első iramodás után, az oldalát mutatva leszobrozott.A lövés után még egy pipaszívás idejéig  elábrándoztam, hagytam  a helyben rúgkapáló disznót elcsendesedni, de igazából a lelkemnek kellett ez a csend és öröm, mert a saját társaságomnál ilyenben nincs részem. 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr2612501207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása