Ez is, az is !

2017.10.23. 11:16

Az útleírásos bejegyzéseim hatására úgy lekonyult a napi olvasottságot mutató grafikonom, mint hideg vízre a nagy hevületű vállalkozókedv. Pedig még lett volna mit mondanom Pisáról, a valóban ferde toronyról, a keresztelő templomról és a sírkertről, de a helyzet az, hogy ezekről nem olvasni kell, hanem látni őket.

De nem hagyhatom ki az élmények közül Sienát sem, ezt az igazi középkori várost, amiről ha máskor nem,akkor a Tv híradásokból, az évente megrendezésre kerülő lovasversenyről láthatunk képeket. Lehet, hogy a mi Lovasvágtánk megálmodója  - Geszti Péter - is innen kapta az ötletet.

San Gimignano a tornyok városa - 13 bástyájával  -  az akkori kor vetélkedésének a szimbóluma. Egymásra licitálva emeltek egyre nagyobb tornyokat a jómódú családok, ahogy a mai kor építi egyre magasabbra a felhőkarcolókat. Gasztronómiai élmény is adódik a városka főterén, mégpedig egy fagylaltozó formájában. A világ legjobb fagylaltját árulják itt. 

Ennyit az utakról, most vissza a vadászathoz. Aktuálisan a tegnaphoz. Öt órakor még semmi baja nem volt az időjárásnak, kissé borongósan, de szárazon telt a délután. Éppen addig, míg fel nem ültem a lesre. A semmiből támadt, mondhatni orvul a szél és az eső. Pedig, éppen a lesem mellet zörgött a bika, nem tudván eldönteni, kilépjen-e erre a barátságtalan szélre, esőre, vagy sem.

Több esze volt mint nekem, maradt a sűrűben. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr3313058464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása