Soha rosszabbat!

2017.12.22. 09:52

Bajától Szeged felé haladva, a szállingózó hó, a deres táj,-  a karácsonyi képeslapokat idéző-  zúzmarás fák, bokrok látványa, egy hangulatos fácánvadászat  előjelét mutatták. De az idei december megirigyelte az április szeszélyét és a vadászat kezdetére a télt idéző reggeli idő, kora-délelőttre, tavasziasra váltott, Még a Nap is kisütött. 

A fácánokat is jókedvükben találtuk, szívesen repültek, ha meg már szárnyra kaptak, akkor nekilódultak és a távoli erdő felé menekültek. 

Bizony egyik-másik madárnak, "kocsirúdnyit" kellet elébe tartani - mint ahogy a vadfácánoknál illik. Ernő barátunknál - a terület tulajdonosánál - érzem egyedül azt, hogy semmi különbség a vadfácán és az ő általa "nevelt fácánok vadászati élménye között.

Három kutya is segítette a fácánok felhajtását, olykor nem a mi elképzelésünk szerint ugyan, de mentségükre legyen mondva, a leesett fácánok mind megkerültek, pedig egyik-másik a sűrű nádasba esett.

A vadászat után babgulyás palacsinta tetőzte az élvezeteket.

Áldott, Békés Karácsonyt kívánva váltunk el egymástól, amit ezúton  kívánok az irásaimat megtisztelő olvasóknak is ! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr6613517877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása