Demokrácia !

2018.03.07. 14:02

Szépen sorjának elő a vadászmester beszámolójából az elmúlt évi eredmények - nem rejtve véka alá a  problémákat - majd az  idei tervek, feladatok, stb. Kerek a beszámoló, ahogy ez egy vadászmesterhez illik, ahol ő a szakmaiság képviselője egy társaságban. 

Halottról vagy jót, vagy semmit, így az én néhai társaságomról sincs szándékomban leszedni a keresztvizet, de.... !

Nehéz megállni szó nélkül azt, hogy mekkora kárt okoz egy társaságban, ha  a szakmaiság a vicc kategóriává válik. Nem ártana,, ha az a fogalom, hogy demokrácia, a vadásztársaságokban is működne, persze, ennek feltétele lenne, hogy legyen rá országos példa, pláne igény. Elemi és társadalmi igény ! 

Egy olyan társaságban, ahol a működés jogszerűségéről, az ezt ellenőrző bizottság részéről csak a Ferenc Jóskai örökbecsű mondatok hangzanak el, miszerint, "minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel megvagyok elégedve, ott nem lehet demokratikus vezetésről beszélni, talán inkább seggnyalásról.  

Egy személy, egyszemélyi döntések, beleszólás nincs, illetve ha van is, csak utólag, Mint amikor az akasztottól megkérdik, akart-e valamit mondani az utolsó szó jogán !    

Ez jutott eszembe, amikor egy jól működő társaságban taggyűlésen vettem részt, ahol mindenki tudta a feladatát, az elnök elnökölt, a gazdaságis pénzügyezett, a vadászmester szakmázott.

Na kérem - ha kicsiben is - de ez a demokrácia !

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr6113722062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása