Piros lap !

2018.04.02. 19:11

Amikor nincs aktuális, elmesélésre alkalmas  vadász élményem, akkor is "vadászok", kotorászok az emlékeimben, felszínre hozok kacagtató, vagy elszomorító történeteket, olykor moralizálok. Az egyik "előkotort" témám az, hogy mitől függhet egy társas vadászat hangulata, amikor a vadászat végén elmondhatjuk, hogy "jó mulatság, férfi munka volt "!

Nyilvánvaló, először is a résztvevőktől, azután az eredményességtől, de talán a legfontosabb, hogy a jó hangulattól. Veszekedős, intrikálós, rossz "ízű" vadászat - még ha az eredményes is - a gyorsan felejthető kategóriába tartozik.

Jómagam - alig hatévesen  - már Édesapám mellett tapostam a sarat, havat, és a mai napig emlékszem a társaság tagjaira, először is a szikár, pazarul lövő Nagyapámra, a térdnadrágos, pocakos doktor bácsira, Abdon bácsira a szajoli vasúti tisztre, és még valakire, akinek a nevét felfalta a sok sok év. Hozzá tenném, hogy ezek a vadászok - civilben - igen komoly emberek voltak, akik kiszabadulva a polgári élet szigorú elvárásai alól, egyik tréfát sütötték el a másik után, az ugratások napirenden voltak, magyarán szólva, remek hangulatban szórakoztak, harag, sértődés ebből sosem lett, ennél intelligensebbek voltak. 

Jómagam is így szocializálódtam, jól el tudom választani a civil foglakozásom kihívásait, a teljes komolyságot kívánó elvárásait és a vadászataim közben felszabadult jókedvet. Ez nem azt jelenti, hogy az énem kettős - hanem azt, hogy az egyik kiegészíti a másikat. Bevallom, egyik sem működne a másik nélkül. 

Lehet, sőt biztos, hogy van olyan, aki ezt a "kettősséget" félreérti, vagy csak simán nem érti. Nem baj, ha már úgy érzem, hogy pikírt stílusom zavar valakit, akkor egyszerűen kimaradok a vadászatokból.

Így tettem a társasági élettel is.  

A bejegyzés trackback címe:

https://acelcsaba.blog.hu/api/trackback/id/tr113800894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása